Piata de leasing ar putea stagna in 2009, intr-un scenariu optimist

leasing, UniCredit Leasing Corporation Romania

„Cu siguranta vor fi afectate constructiile, transporturile si industria auto, ca segmente ale pietei de leasing”, a estimat Constantinescu.

El a mentionat ca, intr-o piata in care cresterea este mica, siguranta de a inregistra profit sau de a mentine profitul consta in reducerea costurilor.

„De asemenea, societatile de leasing trebuie sa fie atente si in ce priveste investitiile”, a spus oficialul Unicredit Leasing.

Constantinescu sustine ca, in aceste conditii economice, este nevoie de estimari cat mai realiste, „pentru a observa si a lua masurile adecvate”.

„Totul trebuie facut cu o analiza aprofundata, cu atentie maxima in perioada urmatoare. Companiile de leasing trebuie sa faca un calcul care sa le permita o marja de eroare, o planificare atenta a costurilor pentru 2009 si o atentie sporita in ce priveste costurile”, a declarat directorul de la Unicredit Leasing.

Constantinescu a aratat ca, in aceasta perioada, „refinantarea este un subiect fierbinte pentru firmele de leasing”, deoarece reprezinta o problema pe piata.

„La nivel de grup, Unicredit Leasing si-a asigurat aceasta finantare pentru 2009”, a precizat el.

„In conditiile in care finantarile acordate de banci se obtin tot mai greu, este posibil ca unele societati mai mici de leasing sa fuzioneze pentru a supravietui acestei perioade mai dificile”, a adaugat oficialul Unicredit Leasing.

In 2007, valoarea bunurilor finantate pe piata romaneasca de leasing a avansat cu 51,6%, pana la 4,94 miliarde euro, iar in acest an, piata de leasing ar putea ajunge la 5,5-5,7 miliarde euro, potrivit secretarului general al Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB), Adriana Ahciarliu, care mizeaza, totusi, pe o crestere a pietei cu cel mult 10% in 2009.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *