Infrastructura de turism din Vatra Dornei va fi reabilitata

primarie, Vatra Dornei, fonduri structurale, proiect, infrastructura, Ioan Moraru

Primarul de Vatra Dornei, Ioan Moraru, a declarat ca municipalitatea are in curs de implementare un program amplu de reabilitare a infrastructurii de turism, in valoare de 9,4 milioane euro, banii fiind atrasi din fonduri structurale.

Potrivit primarului, proiectul include constructia unei noi partii de schi cu instalatii de transport pe cablu si echipamente pentru producerea zapezii artificiale, reabilitarea in intregime a parcului balnear, constructia mai multor terenuri de sport, patinoar, precum si modernizarea strazilor din statiune.

Programul de reabilitare si modernizare include si un proiect de anvergura privind agrementul turistic, intitulat „Complexul de agrement Lunca Dornelor”.

Principalele obiective ce vor fi construite in cadrul centrului turistic si de distractii sunt o cladire moderna dotata cu piscine si bazin de inot, un centru SPA, tobogane cu apa si cascade, terenuri de sport, bowling, discoteca.

Ioan Moraru a spus ca rolul acestui ambitios proiect in dezvoltarea statiunii balneare Vatra Dornei este de a imbunatati oferta turistica prin crearea unor facilitati moderne de petrecere a timpului liber intr-un mod placut si atractiv.

El a afirmat ca turismul a devenit baza dezvoltarii economiei dornene, precizand ca specialistii Serviciului de Promovare, Dezvoltare a Turismului si Salvamont din cadrul Primariei Vatra Dornei s-au ocupat de realizarea mai multor tipuri de harti turistice, a unui film publicitar, editarea unui album al municipiului statiune, a unor pliante si afise publicitare, materiale cu care au participat la targuri de turism nationale si internationale pentru promovarea zonei.

Statiunea Vatra Dornei dispune, in prezent, de 2.500 de locuri de cazare, pentru perioada sarbatorilor de iarna gradul de ocupare fiind de 100%.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *