Blocurile reabilitate termic din Oradea ar putea fi scutite de impozit

subventie, reabilitare termica a locuintelor, Guvern, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Proiectul de hotarare urmeaza sa vina in sprijinul persoanelor fizice constituite in asociatii de proprietari in procesul de reabilitare termica a blocurilor de locuinte din municipiu, foarte multe aflate in stare avansata de degradare, pentru imbunatatirea performantelor de izolare termica, precum si pentru stimularea economisirii energiei termice.

Potrivit directorului executiv al Directiei economice din Primaria Oradea, Eduard Florea, scutirea se va acorda in anul urmator finalizarii lucrarilor, la momentul eliberarii autorizatiei de luare in folosinta si a semnarii procesului verbal de receptie.

Scutirea se aplica pe zece ani, dar nu se transmite urmatorului proprietar al apartamentului, in cazul in care acesta este ulterior instrainat.

Pana in prezent, in Oradea au fost reabilitate termic doar trei blocuri, primul fiind reabilitat in vara anului 2006, unde proprietarii imobilului au pus la dispozitia unei firme acoperisul imobilului pentru a construi apartamente, in schimb, constructorul le-a reabilitat imobilul.

Alte doua blocuri au fost reabilitate in cursul anului 2008, pe banii locatarilor si din fonduri de la bugetul local, respectiv bugetul central. Fiecare parte a platit cate o treime din suma necesara.

Sursa: Portalul National de Administrare Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *