Start la dezbaterea strategiei „Oradea, pol de dezvoltare urbana”

Plan Integrat de Dezvoltare Urbana, Programul Operational Regional 2007-2013, Oradea, proiect

Potrivit directorului Directiei de Dezvoltare Durabila, Marcel Bolos, prima dezbatere va avea loc in sala mare a primariei, pe marginea unei variante a strategiei pentru invatamant a municipiului Oradea pentru anii 2009-2013, avand drept scop analiza informatiilor cuprinse in strategie, a obiectivelor strategice, precum si a programelor operationale pentru perioada urmatoare.

Oradea a fost desemnata de guvern, in septembrie 2008, pol de dezvoltare urbana, alaturi de alte 12 municipii din tara. Localitatile vor beneficia de finantari prin Programul Operational Regional 2007-2013 si fonduri bugetare pentru dezvoltarea activitatilor economice.

Ca rezultat al acestui fapt, s-a delimitat o zona de actiune urbana Rogerius Nord-Vest, pentru care s-a planificat un portofoliu de proiecte apt sa asigure cresterea economica a zonei si sa determine dezvoltarea municipiului Oradea in ansamblul sau.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana este documentul strategic de sinteza, prin care se asigura o viziune planificata, de ansamblu, asupra principalelor directii de dezvoltare pe care municipiul Oradea le stabileste in diferite domenii si care se elaboreaza potrivit Ghidului Solicitantului Axa 1 – Sprijinirea dezvoltarii urbane a oraselor – Domeniul 1.1 – Planul Integrat de Dezvoltare Urbana – separat pentru poli de crestere economica si separat pentru polii de dezvoltare urbana.

Strategia de dezvoltare va cuprinde fiecare domeniu de interes al autoritatii publice locale si anume: Dezvoltare urbana, Invatamant, Infrastructura rutiera si transport, Tineret si Sport, Sanatate, Alimentare cu energie termica, Retele de alimentare cu apa si canalizare, Mediu si Salubrizare, Asistenta si protectie sociala si Dezvoltare intercomunitara.

Fiecare din aceste capitole va face obiectul cate unei dezbateri publice, alte noua asemenea intalniri fiind programate in perioada 8-15 ianuarie.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.