Proiecte pentru opt noi drumuri spre Ungaria

proiecte, finantare, Satu Mare, infrastructura

Presedintele CJ Satu Mare, Csehi Arpad, si presedintele CJ Szabolcs-Szatmar-Bereg, Oskar Sesztak, au declarat, in cadrul unei conferinte de presa comune, ca au convenit sa depuna spre finantare, prin cadrul programului de cooperare transfrontaliera, doua proiecte mari pentru refacerea infrastructurii pe opt drumuri abandonate la granita dintre cele doua tari.

Cele opt drumuri urmeaza sa treaca prin localitatile Bercu, Peles, Pelisor, Dara, Oar, Berveni, Horea si Scarisoara, valoare estimativa a investitiilor fiind de 7-8 milioane de euro. Pana la sfarsitul lunii ianuarie vor fi depuse cererile pentru finantarea studiilor de fezabilitate, urmand ca, daca vor fi acceptate, sa se treaca la intocmirea acestora si la depunerea cererilor pentru finantare a lucrarilor.

Totodata, Csehi Arpad a declarat ca cele doua parti intentioneaza sa mai depuna proiecte spre finantare in domeniul cultural, al protectiei si asistentei sociale si al turismului. Rolul acestor drumuri este de a intari relatiile dintre comunitatile din cele doua tari, separate acum de granita.

O delegatie oficiala din Ungaria a efectuat pe 7 ianuarie o vizita in judetul Satu Mare, delegatia fiind compusa din presedintele CJ Szabolcs-Szatmar-Bereg, Oskar Sesztak, si primarul orasului Fehergyarmat, Attila Tilki, care este si deputat in Parlamentul Ungariei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *