Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale utilizeaza primii bani din Fondul Social European prin POS DRU

POS DRU, fonduri, proiecte

Scopul proiectului este promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu handicap prin facilitarea accesului acestora la servicii de educatie si instruire vocationala si cresterea oportunitatilor de angajare in munca.

Proiectul are un buget de 16.810.332 lei, va dura 30 de luni si este implementat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Bernard Brunhes International (Franta), European Platform for Rehabilitation (Belgia), Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 1 – Bucuresti, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad, Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara Arad si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Integrarea persoanelor cu handicap pe piata muncii a devenit o prioritate in toate statele membre ale Uniunii Europene datorita strategiei de la Lisabona, care promoveaza un sistem de ajutor social activ prin care sa existe un numar cat mai mare de persoane pe piata muncii si mai putine care sa beneficieze de prestatii sociale.

Proiectul „Sanse egale pe piata muncii” introduce servicii si instrumente de lucru inovatoare in domeniul formarii si reabilitarii profesionale a persoanelor cu handicap si va ajuta la cresterea capacitatii profesionale a specialistilor in domeniu.

Principalele rezultate asteptate din partea proiectului sunt: analiza situatiei persoanelor cu handicap in ceea ce priveste potentialul vocational, crearea unui nou instrument de evaluare vocationala si aplicarea lui in trei judete – Iasi, Bucuresti – Sector 1 si Arad, selectarea si evaluarea cu noul instrument de evaluare profesionala a 300 de persoane cu handicap, imbunatatirea cadrului legislativ din Romania in acest domeniu si dezvoltarea de parteneriate.

Proiectul „Sanse egale pe piata muncii” va crea 9 servicii noi: 3 centre de formare profesionala, 3 centre de angajare asistata, 3 centre de angajare protejata in Iasi, Bucuresti – Sector 1 si Arad si va selecta, forma si angaja 36 de specialisti pentru noile centre.

Pentru mai multe informatii, persoana de contact este Irina Badea, consilier asistent, Directia Programe de incluziune sociala, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, tel/fax 40 21 314 69 37, email: [email protected].

Sursa: , Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top