Lansarea proiectului „BALKWASTE”

proiect, Comisia Europeana, tari balcanice

In cadrul proiectului, ARPM Bacau este beneficiar coordonator, responsabil cu managementul proiectului si raportarea catre Comisia Europeana.

Partenerii proiectului sunt pe langa ARPM Bacau, Universitatea Nationala Tehnica din Atena, Universitatea Tehnica din Creta, Euroconsultants SA, Thessaloniki Grecia, EFCON Romania, Clubul „Dezvoltarea Durabila a Societatii Civile” din Bulgaria, Surovina DD, Slovenia.

Bugetul total al proiectului este de 869.451,51 euro, din care contributia CE este de 431.741,88 euro, insemnand 50%.

Durata proiectului este de 3 ani, 2009- 2011.

Proiectul va fi implementat in Romania, Bulgaria, Slovenia si Grecia.

Costul total al implementarii activitatilor proiectului pentru ARPM Bacau este de 85.027,52 euro. Contributia ARPM Bacau: 41.900 euro (50% din valoarea totala), insemnand cheltuielile eligibile.

Obiectivul principal al proiectului este diseminarea cunostintelor rezultate din implementarea politicii si strategiei UE in domeniul deseurilor in Statele membre in intreaga regiune a Balcanilor, utilizand Romania si Bulgaria ca studiu de caz pentru implementarea managementului integrat al deseurilor.

Beneficiarii din patru tari balcanice (Grecia, Bulgaria, Slovenia, Romania) vor coopera pentru a dezvolta instrumentele decizionale care vor incorpora politica UE in deseuri si reciclare, pentru a usura implementarea de catre autoritatile competente.

Se urmareste astfel dezvoltarea unei „Retele a Deseurilor balcanice”, care va fi extinsa sa acopere intreaga regiune balcanica.

Actiunile proiectului sunt urmatoarele:
1.evaluarea stadiului managementului deseurilor in tarile balcanice
2.evaluarea potentialului recuperarii deseurilor
3.dezvoltarea planificarii managementului durabil al deseurilor
4.dezvoltarea instrumentelor decizionale
5.studii de caz: Romania si Bulgaria
6.dezvoltarea retelei balcanice pentru managementul durabil al deseurilor
7.diseminarea rezultatelor proiectului

Programul LIFE+ este un instrument european financiar de mediu pentru perioada 2007 – 2013 si urmareste sa cofinanteze actiuni in domeniul protectiei mediului care sunt de interes european. Obiectivul sau general este de a contribui la dezvoltarea si punerea in practica a politicii si legislatiei comunitare ce vizeaza protectia mediului, conservarea capitalului natural si dezvoltarea durabila.

Sursa: Agentia Regionala pentru Protectia Mediului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top