O noua sansa sau chiar strategie de abordare a carierei profesionale

O noua sansa sau chiar strategie de abordare a carierei profesionale

prin programele cu Fondurile Europene

In actualele conditii economice-financiare determinate, pe de o parte de aderarea la regulile si standardele unice ale Pietei Unice Europene de dupa 2007, dar accelerate de traversarea actualei recesiuni, regandirea traiectoriei profesionale a devenit o obligatie fara drept de apel. Numeroase categorii bine reprezentate de absolventi de studii superioare sau in curs de a le absolvi se afla in faza adoptarii unui pas decisiv: acela de a incepe sa-si (re)conceapa cariera intr-o perspectiva mult mai flexibila, mai deschisa si care sa tina neaparat cont de exigentele stilului de lucru conform managementului de proiect.

Publicul nostru vizat, asemanator celui care a absolvit in perioada de peste doi ani ciclul nostru de cursuri on-line detine urmatoarele caracterisitici de baza:

-are timpul propriu destul de strict dramuit si poate proveni din zone indepartate de Capitala;

-provine dintr-o zona ocupationala vulnerabila, unde s-au facut si urmeaza sa se faca mari restructurari in perioada imediat umratoare: consultanta imobiliara, sectorul financiar-bursier, admnistratie publica locala sau chiar centrala, ingineria constructiilor civile, metalurgie si altele;

-doreste o formare accelerata, flexibila, in module practice, capabila nu doar sa-i confere un anumit standard ocupational rigid din cadrul COR (cum ar fi manager de proiect – nu sunt atatia manageri pe cate diplome s-au emis deja si se emit zi de zi), ci sa il ACOMODEZE din perspectiva multi- si inter-disciplinara cu accesarea, implementarea si raportarea/evaluarea periodica a proiectelor mai mult sau mai putin complexe, de toate tipurile (infrastructura, resurse umane, societatea informationala, reforma administrativa) in orice functie sau treapta de calificare profesionala s-ar afla (la incepul, la mijlocul sau la final de cariera);

-nu s-a decis pentru ce pozitie exact sa opteze (de expert public, de evaluator al candidaturilor altora, de auditor al proiectelor complexe in etapa finala, de implementator direct, specialist in PR/comunicare sau de consultant privat care asigura asistenta tehnica beneficiarului etc.);

-necesita o re-gandire rapida si din mers a competentelor si abilitatilor dobandite intr-o perioada anterioara, dar dintr-un unghiu complet nou, apta sa ii dea un nou start in cariera proprie;

-nu doreste sa consume o perioada indelungata de doi ani cu frecventarea unui program masteral, care s-ar putea sa il decupleze de la prioritatile si oportunitatile etapei actuale de pana la finele lui 2009, ci sa se implice neintarziat in gestionarea sau implementarea proiectelor.

Peste 200 de persoane au facut deja in trecut aceasta alegere si au absolvit cu succes cursurile de tip post-universitar on-line organizate in co-tutela cu Universitatea Romana de Stiinte si Arte „Gheorghe CRISTEA”, acreditata de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Membra a Federatiei Europene a Scolilor cu Acces la Diploma Europeana. Dumneavoastra de ce n-ati avea curajul sa faceti acest pas?

Grupa a IX-a a cursului online va desfasura modulele de curs in perioada 11 mai – 10 august 2009. Pentru detalii privind modalitatea de inscriere si costurile aferente, va rugam sa consultati pagina de internet: www.StructuralFunds.ro sau ne puteti scrie la adresa de email: [email protected]. Termenul limita pentru inscrieri: 4 mai 2009.

Sever Avram

Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top