Suceava: Reuniunea Comitetului Comun de Monitorizare a Programului Operational Comun Romania-Ucraina 2014-2020

phpThumb_generated_thumbnailjpg-7.jpg

Ieri, 25 octombrie, a avut loc, la Suceava, reuniunea Comitetului Comun de Monitorizare a Programului Operational Comun Romania-Ucraina 2014-2020, in cadrul careia a fost analizat stadiul programului, respectiv derularea procesului de evaluare a proiectelor.

Astfel, a fost discutata situatia celor doua apeluri de proiecte lansate pana in prezent, respectiv SOFT (proiecte care nu au o componenta de infrastructura sau valoarea acestei componente este mai mica de 1 milion de euro) si HARD (proiecte care au o componenta de infrastructura de cel putin 1 milion de euro).

In cadrul Programului Romania-Ucraina au fost depuse 196 de proiecte, dintre care 35 de proiecte HARD si 161 de proiecte SOFT, cu o valoare totala de 106 milioane euro. in prezent, aceste proiecte se afla in etapa de verificare a conformitatii administrative si a eligibilitatii, urmand a fi evaluate din punct de vedere tehnic si financiar doar proiectele care corespund criteriilor administrative si de eligibilitate.

Membrii Comitetului Comun de Monitorizare au analizat si stadiul proiectelor mari de infrastructura, care au fost transmise Comisiei Europene, in vederea aprobarii finale.

Comitetul Comun de Monitorizare este format din reprezentanţi ai autoritaţilor locale, regionale si centrale din statele participante la program. Fiecare tara participanta are drepturi egale de vot, indiferent de numarul reprezentantilor desemnaţi. Comitetul Comun de Monitorizare urmareste desfasurarea programului, examineaza toate problemele care afecteaza performanta acestuia, avand posibilitatea de a emite recomandari catre Autoritatea de Management in ceea ce priveste implementarea. Comitetul Comun de Monitorizare aproba criteriile de selectie a proiectelor si este responsabil de procedurile de evaluare si selectie aplicabile proiectelor care urmeaza sa fie finantate prin program.

Programul Operational Comun Romania-Ucraina 2014-2020 este finantat de Uniunea Europeana prin intermediul Instrumentului European de Vecinatate. Programul se adreseaza zonei aflate la frontiera dintre Romania si Ucraina si va contribui la atingerea obiectivului general al Instrumentului European de Vecinatate: evoluţia catre o regiune de prosperitate si buna vecinatate, realizata prin acţiuni de cooperare transfrontaliera in beneficiul statelor membre si nemembre ale UE, care se invecineaza.

Sursa: MDRAP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top