Suceava: Zece proiecte de infrastructura mare, de peste 60 milioane euro, ar putea primi finantare de la Banca Mondiala

Fonduri-europene-Pixabay_0.jpg

Zece proiecte de infrastructura mare, printre care drumul expres Siret – Suceava, a doua ruta ocolitoare a municipiului resedinta de judet, sosele ocolitoare pentru Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc si Vatra Dornei, precum si Spitalul de copii Suceava, ar putea primi finantare de Banca Mondiala.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a anuntat joi ca a propus zece proiecte, in valoare totala de peste 60 de milioane de euro, pentru finantare prin Banca Mondiala, printre care si cele mentionate.

Flutur a spus ca in acest fel continua demersurile CJ Suceava privind dezvoltarea zonei. „Dupa recentele discutii cu reprezentantii Comisiei Europene, cu doamna comisar Corina Cretu, privind dezvoltarea infrastructurii in sanatate si privind dezvoltarea Aeroportului stefan cel Mare Suceava, in aceste zile am concretizat si o serie de demersuri catre Banca Mondiala”, a precizat Flutur.

Potrivit presedintelui CJ Suceava, Banca Mondiala este dispusa sa finanteze sau sa identifice solutii de finantare pentru proiecte de infrastructura mare, in valoare de minimum 6,2 milioane euro fiecare, iar in acest sens s-au purtat discutii cu experti pe o serie de liste preliminare.

Flutur a spus ca, la final, autoritatile judetene sucevene au facut o propunere pentru zece proiecte mari de infrastructura, de ”o importanta critica” pentru dezvoltarea judetului Suceava si a zonei de Nord a Moldovei si a tarii.

Pentru o buna conectare la Aeroportul “stefan cel Mare” si pentru fluidizarea traficului in municipiul Suceava si in zona se are in vedere realizarea variantei ocolitoare 2 a municipiul Suceava. “Pentru infrastructura rutiera mai avem propuse construirea a doua tronsoane de drum expres Siret – Suceava si Suceava – Roman, precum si realizarea unui drum TransRegio Rodna, pe traseul cunoscut ca Autostrada Nordului, prin care judetul Suceava si nordul Moldovei sa ajunga, prin granita cu Ungaria, spre vestul Europei, pe drumul cel mai scurt, cel mai rapid”, a explicat Flutur.

Totodata, el a spus ca de mare importanta este infrastructura feroviara, care are nevoie urgent de dezvoltare si modernizare, iar aici se are in vedere modernizarea si extinderea tronsonului de cale ferata Darmanesti – Vicsani, modernizarea tronsonului Suceava – Pascani, precum si realizarea intermodalului de marfuri de la Darmanesti, care va potenta si mai mult dezvoltarea Aeroportului si a viitorului parc industrial din zona.

Presedintele CJ Suceava a mai spus ca, pentru a veni in sprijinul localitatilor atestate ca statiuni turistice de interes national, pentru modernizarea infrastructurii in vederea dezvoltarii turismului, se are in vedere construirea variantelor ocolitoare in localitatile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc si Gura Humorului.

in domeniul sanatatii, printre cele zece proiecte a fost inclusa realizarea unui Spital de copii la Suceava, unde, ca titlu de noutate, s-a prevazut si o maternitate noua.

Flutur a spus ca intentioneaza sa solicite si decontarea lucrarilor de modernizare de la Aeroport, inclusiv la cel de al doilea terminal. “O atentie deosebita o acordam in continuare dezvoltarii Aeroportului Suceava. Cum am dat deja startul la lucrari de modernizare si extindere, aici avem in vedere decontarea cheltuielilor pe care le facem cu aceste investitii”, a spus Flutur.

Potrivit lui Flutur, cele zece proiecte se pot inscrie in cadrul unor strategii si documente programatice deja existente, cunoscute la nivelul forurilor europene, precum MasterPlanul General de Transport, Strategiile Integrate de Dezvoltare Urbana, Planurile de Mobilitate Urbana sau Planurile de Amenajare a Teritoriului Judetean.

Sursa: Administratie.ro

One Reply to “Suceava: Zece proiecte de infrastructura mare, de peste 60 milioane euro, ar putea primi finantare de la Banca Mondiala”

  1. Balici Mihai spune:

    In conditiile in care Datoria externa si interna a ajuns la 15o de miliarde de euro , in conditiile in care ne imprumutam de 20-25 de miliarde de euro pe an pentru a supravietui , in conditiile in care noi platim cca 2 miliarde de euro pe an la bugetul UE si nu putem accesa nicu un miliard de euro pe an ,Consiliul judetean condus de un om de casa a lui Basescu Voda Lacusta care a adus cea mai mare coruptie in Romania , cauta sa fenteze Romania si sa se imprumute de 60 de milioane de euro pentru care vom plati peste 80-100 de milioane de euro
    Mai mult Banca Mondiala isi va pune firme capusa care cica se controleze ce se face cu banii ,firme platite tot din acest imprumut , si la care asa zisii experti romani si straini sunt platiti regeste cu 10-30.000 de euro pe luna , tot din acest imprumut
    Opriti jaful din Romania inceput in perioada Basescu , continuat de idolii lui , pentru ca tara este saraca si nu isi mai permite sa ia imprumuturi de la banci hiene , deoarece acestea au adus tari ca Grecia si multe altele care s-au imprumutat ,le-au adus in faliment
    Mai mult de ce credeti ca toti vor sa ia banci imprumut pentru ca coruptia este in floare, banca are grija doar sa isi plateasca gras firmele capusa si sa isi incaseze dobanzile uriase
    Opriti jaful din Romania, asa a ajuns datoria externa si interna de 150 de miliarde de euro si cand te uiti ce s-au facut cu banii, vezi doar ca tara este mai saraca, mai datoare si am reusit sa amanetam viitorul a 3-5 generatii
    Opriti imprumuturie asa zise eficente, sa fie interzise , sa fie aprobate doar de parlament ,sa fie transparente si sa folosim fondurile europene pe care le platim dublu
    Popor numai fiti pasivi cum se jefuieste aceasta tara , cand va veti trezi va fi prea tarziu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top