Suedezii cred ca Romania nu foloseste suficient fondurile europene pentru a imbunatati situatia romilor

cersetor.jpg

cersetorValul de imigrati romi proveniti din Romania ingrijoreaza autoritatile suedeze. Voci din Partidul Liberal de guvernamant cer ca Romania „sa plateasca factura” pentru ajutoarele sociale pe care le primesc romii de la statul suedez.

„Este profund ingrijorator ca Romania, de exemplu, nu aplica pentru resursele UE care exista pentru a imbunatati situatia romilor”, a declarat ministrul pentru integrare, Erik Ullenhag.

In replica, ministrul roman pentru fonduri europene, Eugen Teodorovici, sustine ca romii sunt printre principalii beneficiari ai Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

„In conditiile in care statisticile arata ca beneficiarii finali ai POSDRU de etnie roma reprezinta aproximativ 20% din totalul persoanelor din aceasta comunitate inregistrata in tara noastra, iar absorbtia la nivelul POSDRU a crescut semnificativ, acuzatiile aduse Romaniei ca nu ar utiliza fondurile UE alocate pentru incluziunea acestei populatii sunt nejustificate. Actualul Guvern al Romaniei a luat toate masurile necesare pentru a accelera semnificativ absorbtia fondurilor structurale si de coeziune, iar rezultatele s-au vazut la nivelul tuturor programelor, inclusiv in cazul POSDRU. La nivelul acestui program, rata de absorbtie curenta a crescut de 4,5 ori, de la 6,34% in mai 2012 la aproximativ 29% la sfarsitul lunii decembrie 2013”, a subliniat Teodorovici.

Sursa: MAE

Ar trebui sa existe un program de finantare special care sa se adreseze nevoilor minoritatii romilor? Spune-ti parerea la rubrica de comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.