Tinerii din Iasi primesc bani pentru activitati

tineri.jpeg

bani_numaratConsiliul Judetean Iasi a adoptat bugetul judetului pe anul 2016. Astfel, la solicitarea Consiliului Tineretului din Romania, prin monitorul local Mircea Meriacri, a fost prevazut un fond pentru activitatile de tineret in cuantum de 200.000 lei. Acest lucru s-a intamplat si cu sustinerea Ministerului Tineretului si Sportului care, prin Secretarul de Stat, a solicitat tuturor Prefectilor sa asigure respectarea „Legii Tinerilor”.

Asadar, Consiliul Judetean Iasi a inteles sa respecte dispozitiile legii nr. 350/2006, care obliga autoritatile locale sa acorde finantare pentru activitatile de tineret.
 
„Articolul 28
(1) Consiliile judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, precum si consiliile locale ale municipiilor resedinta de judet constituie anual, in cadrul bugetelor proprii, Fondul destinat activitatilor de tineret.
(2) Fondul destinat activitatilor de tineret prevazut la alin. (1) se utilizeaza pentru finantarea activitatii de tineret a structurilor neguvernamentale de utilitate publica de si pentru tineret, precum si a unor activitati de tineret de interes local, stabilite prin consultarea fundatiilor judetene pentru tineret, respectiv a municipiului Bucuresti, precum si a organizatiilor neguvernamentale de tineret si pentru tineret de pe raza unitatii administrativ-teritoriale respective.”
 
„Adoptarea bugetului judetean cu includerea fondului de tineret este o victorie a societatii civile. Ne bucuram ca partidele politice au lasat orgoliile la o parte si au votat un fond special pentru activitatile de tineret„, a declarat Mircea Meriacri, monitor local din partea Consiliului Tineretului din Romania.
 
Consiliul Tineretului din Romania mai solicita Consiliului Judetean o invitatie la dialog pentru crearea unui consiliu consultativ pentru probleme de tineret, astfel incat acesta sa dezbata metodologia de finantare a acestor activitati.
 
Aceasta actiune face parte din proiectul Tineri pentru democratie: transparenta si buna guvernare in alocarea si gestionarea fondurilor publice pentru tineret la nivelul autoritatilor locale, proiect implementat de Centrul pentru Politici Educationale, in parteneriat cu Consiliul Tineretului din Romania si Societatea Academica din Romania.

Mai multe detalii  pot fi obtinute de la Mircea Meriacri, monitor local CTR (tel.: 0748 070 928, E-mail: [email protected]) sau de la secretariatul general CTR, [email protected]

Sursa: Consiliul Judetean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *