Top 5 agricultori romani subventionati de stat

fermier_laptop.jpg

fermier_laptopPlatile directe pe suprafata efectuate de APIA pentru anul trecut s-au ridicat la 1,3 miliarde de euro. Peste 1% din total au fost directionate catre cele mai mari cinci companii romanesti din agricultura.

Potrivit datelor furnizate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), SC Agricost SRL, unde actionar majoritar este Constantin Dulute, a incasat subventii pe suprafata in valoare de 6,9 milioane de euro (30, 7 milioane de lei), in campania 2013. In acelasi timp, Comcereal, firma detinuta de omul de afaceri Adrian Porumboiu, a obtinut de la APIA prin plati directe pe suprafata 3,4 milioane de euro (15 milioane de lei).

Pentru campania de plati pe hectar pentru anul trecut, omul de afaceri Ioan Niculae a obtinut 2,2 milioane de euro (aproape 10 milioane de lei) prin intermediul S.C. Interagro S.A. Iar Thomas Gostner, actionarul majoritar al SC Delta-Rom Agriculture SRL, a incasat 1,2 milioane de euro (5,4 milioane de lei) de la APIA. Tot circa 1,2 milioane de euro a obtinut si SA Zimbrul SA din judetul Ialomita.

Mai multe detalii: www.capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.