Training fonduri structurale mai 2006 Bucuresti

Training Fonduri Structurale – 29-30 mai 2006, Bucuresti
Cum se finanteaza proiecte din Fondurile Structurale
DATA LIMITA DE INSCRIERE: 22 mai 2006        [pdf]

Trainingul isi propune familiarizarea participantilor cu legislatia, practicile si procedurile ce guverneaza accesarea Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene in Romania. Cursul se concentreaza pe aspectele practice ale identificarii de proiecte finantabile din Fondurile Structurale 2007-2013, dar si pe cadrul procedural care trebuie urmat in vederea pregatirii, finantarii si implementarii unor asemenea proiecte.

Cum se finanteaza proiecte din Fondurile Structurale
29-30 mai 2006
Bucuresti

[o versiune pdf a acestui anunt si formularul de inscriere se pot obtine de pe http://www.irt.ro/]

DATA LIMITA DE INSCRIERE: 22 mai 2006

DESPRE ORGANIZATORI
Institutul Roman de Training (IRT) organizeaza in cadrul programului euadministratie, incepand cu luna mai 2006, cursuri legate de accesarea Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene, pe care Romania urmeaza a le primi in perioada 2007-2013. IRT are o vasta experienta in organizarea de trainguri pe tema fondurilor europene – scrierea cererilor de finantare si implementarea proiectelor finantate din fonduri europene. In cei 4 ani de experienta in acest domeniu, trainerii IRT au instruit peste 500 de persoane reprezentanti ai sectorului neguvernamental, de afaceri, administratiei publice.

OBIECTIVUL TRAININGULUI:
Trainingul isi propune familiarizarea participantilor cu legislatia, practicile si procedurile ce guverneaza accesarea Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene in Romania. Cursul se concentreaza pe aspectele practice ale identificarii de proiecte finantabile din Fondurile Structurale 2007-2013, dar si pe cadrul procedural care trebuie urmat in vederea pregatirii, finantarii si implementarii unor asemenea proiecte.

TEMATICA ABORDATA
– politica de coeziune si Fondurile Structurale in Uniunea Europeana;
– cadrul institutional si legislativ al UE pentru derularea Fondurilor Structurale;
– alocarea financiara, instrumentele, prioritatile si obiectivele Fondurilor Structurale;
– stadiul pregatirilor Romaniei pentru accesarea Fondurilor Structurale;
– cadrul institutional si legislativ al Romaniei pentru derularea Fondurilor Structurale;
– Planul National de Dezvoltare, Programul Operational Regional, programele operationale sectoriale;
– identificarea proiectelor finantate din Fondurile Structurale 2007-2013 (analiza partilor interesate, analiza problemelor, analiza obiectivelor, analiza strategiilor);
– formularea proiectelor finantate din Fondurile Structurale 2007-2013 (matricea logica a proiectului, justificarea proiectului);
– exemple de proiecte din state membre ale Uniunii Europene.

BENEFICIILE PARTICIPARII LA TRAINING
Pentru a veni in intampinarea nevoilor participantilor, IRT realizeaza anterior trainingului o analiza a nevoilor de training. In acest mod putem identifica nevoile specifice ale fiecarui participant si adapta tematica trainingului la aceste cerinte. Trainingurile se bazeaza pe utilizarea de metode si tehnici de training dinamice si participative, specifice invatarii adultilor, care creeaza un mediu favorabil asimilarii rapide de noi cunostinte si aptitudini.
La finalul trainingului fiecare participant:
– va dobandi cunostintele necesare cu privire la prevederile legislative si reglementare care guverneaza derularea Fondurilor Structurale, in Uniunea Europeana si Romania;
– va dobandi cunostintele necesare pentru relationarea cu autoritatile implicate in derularea Fondurilor Structurale in Romania;
– va dobandi cunostintele necesare identificarii si formularii proiectelor ce pot fi propuse spre finantate din Fondurile Structurale 2007-2013.

TRAINERI:
In dorinta de a raspunde nevoilor clientilor nostri la cele mai inalte standarde de calitate, am ales sa colaboram in acest domeniu cu traineri si specialisti cu experienta in managementul proiectelor cu finantare europeana, atat in scrierea de proiecte, cat si ca monitori si evaluatori. Pana in prezent, trainerii IRT au sustinut alaturi de alti specialisti patru asemenea cursuri, organizate pentru autoritatile si institutiile p publice din Bucuresti, Calarasi si Buzau, in cadrul carora au fost instruite peste 90 de persoane.

PARTICIPANTI, LOCATIE:
Trainingul se desfasoara pe parcursul a 2 zile (6 ore curs efectiv /zi).
Trainingul se va desfasura in Bucuresti. Locatia exacta a cursului va fi comunicata fiecarui participant dupa inscriere, impreuna cu programul detaliat al trainingului. Trainingul se poate derula cu un grup de aproximativ 25 de participanti (numarul minim fiind de 22 de participanti, iar numarul maxim de 30 de participanti).

Cursul este deschis:
– functionarilor publici si angajatilor pe baza de contract din autoritatile si institutiile publice din municipiul Bucuresti si judetele invecinate;
– angajatilor altor organizatii interesate (Ex: ONG-uri);
– persoanelor fizice interesate.
In acest mod este vizata cresterea colaborarii dintre administratia publica, pe de o parte, si mediul neguvernamental, sectorul de afaceri si cetateni, pe de alta parte, in vederea accesarii Fondurilor Structurale.

COSTURI
Taxa de participare este de  490 RON/participant.
Taxa de participare include: suportul de curs; modele, fise de lucru, studii de caz; legislatie relevanta; alte materiale auxiliare; CD cu materiale pe suport electronic; pauzele de cafea; onorariul trainerilor; costurile evaluarii realizate dupa 6 luni de la incheierea cursului. Taxa de participare nu acopera transportul, cazarea si masa participantilor.

DISCOUNT
Institutul Roman de Training (IRT) acorda si reduceri pentru institutiile din care participa mai multe persoane. Astfel:
– intre 2-5 persoane – reducere 5%
– intre 6-15 persoane – reducere 10%
– peste 16 persoane – pretul cursului se negociaza intre IRT si institutia in cauza

DETALII SUPLIMENTARE
Pentru detalii suplimentare in legatura cu modul de organizare al trainingului si conditiile de plata a taxei va rugam sa ne contactati la adresa de email: [email protected] sau la numerele de telefon: 021-642.64.52 sau 0723.389.157, persoana de contact: Ciprian Nicolae

INSCRIERE

Pentru descarcarea formularului de inscriere, va rugam sa accesati site-ul http://www.irt.ro/

Sursa: http://www.irt.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *