Transparenta

Pentru cei care au buna vointa, se poate. Despre ce este vorba?

Am depus o cerere de finantare la apelul POSCCE-A2-02.1.2-2009-2, si a fost primul proiect depus, fiindca am pregatit din timp proiectplanul. Dupa ce s-a inchis apelul, peste o luna, am primit instiintarea ca cererea a trecut de verificarea administrativa, OK, si va fi trimisa pentru evaluare. Intradevar evaluarea a luat cam mult, 4 luni, si acum doua zile am vazut rezultatele afisate. Am primit 19 puncte, si n-am trecut baremul necesar.

Astazi am avut o surpriza – am primit fisa de evaluare cu toate amanuntele si explicatiile evaluarii pentru fiacare criteriu. Indiferent de motivele pentru care am pierdut 8 puncte, ceea ce m-a a impresionat a fost modul corect si transparent al acestei comunicari. Este prima data, dupa atatia ani in care particip la licitatii de proiecte, si aflu exact care este motivul aprecierii sau respingerii unei cereri de finantare. M-a impresionat modul concis si la obiect al textelor, si corectitudinea evaluarii.

Aceasta forma transparenta de comunicare, care trebuie sa fie o normalitate, apare ca o exceptie. Idea este ca printro comunicare deschisa avem de invatat cu totii, si ne ajuta sa ne perfectionam mai departe. Toata stima pentru echipa de la ANCS, si multumiri din partea mea. Un pas mic inainte care merita apreciat. Este vorba de respect pentru munca noastra. N-am castigat finantarea proiectului, dar ma simt apreciat.

Ce bine ar fi daca aceasta practica s-ar raspandi si in alte AM-uri, mai ales pentru Fondurile Nationale!

Perparim Demi

Perparim Demi

Am absolvit ingineria in metalurgie din 1974, specializat (1975-1976, China) ca tehnolog de aglomerare – furnale. In perioada 1976 – 1981 am participat in punerea in functiune mai multor sectii din sectorul primar al siderurgiei, ca fabrica de aglomerare, furnal, otelarie LD, ferro-crom etc. Am 16 ani experienta in productie si 17 ani in cercetare. In perioada 2006-08, am facut doua specializari in Project Management, PM si PMP. Activitatea si experienta mea profesionala se regasesc in mai multe lucrari de cercetare, proiecte, publicatii in domeniile tehnologiei minerare, mineralogie sintetica, modelarea si optimizarea proceselor, soft tehnologic, simulare pilot a proceselor etc. Conduc ca manager firma MIGRAL, o microintreprindere cu activitate principala CD, din Bucuresti. Obiectivul meu principal este sa infiintez un centru experimental, si sa il transform intr-un incubator de tineri cercetatori, specializati in domeniul tehnologiilor siderurgice, care sa devin capabil sa puna in aplicare idei novatoare in domeniile mediului, eficientizarii si calitatii, si sa ofera otelariilor din Romania aplicatii si idei competitive pentru depasirea decalajului creat fata de industria moderna din tarile dezvoltate. Consider importanta si necesara comunicarea dintre specialisti, informarea si formarea de opinii in domeniul cercetarii, schimbul de experienta si colaborare, nu numai cu cei activi care au deschis deja drumul, dar mai ales cu cei care au intarziat sau tinerii absolventi cu potential inca nepus la evidenta. Vreu sa cred ca, cu experienta lunga pe care o am in domeniu, pot sa-i indrum, sa-i ajut, sa-i cooptez in proiectele mele de viitor.

4 Replies to “Transparenta”

  1. Codrin spune:

    Eu inca mai sunt curios cum lucreaza cei de la POSDRU. Pentru sesiunea deschisa pentru schemele de ajutor de stat pentru formare si specializare s-au dat o parte din rezultate. Cel putin asa s-a anuntat oficial. S-a anuntat ca aproximativ 90% din proiecte au fost evaluate(pe linia de finantare care ma intereseaza):32 de cereri depuse, 28 au fost evaluate si 4 sunt inca in proces de evaluare. Din 28 evaluate, 11 au fost acceptate spre finantare. Ce AM ati mai vazut sa dea rezultate inainte sa termine de evaluat ultimele proiecte (de parca mai avea cateva sute si dadea acum rezultate partiale ->proiectul pe care l-am depus eu e printre cele 4 inca in evaluare)?
    http://www.fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?eID=5748&t=Stiri

  2. Perparim Demi spune:

    La acest apel s-au depus 190 de cereri, iar bani alocati erau pentru max.30-35. Se vor finanta numai cele care au luat 24 de puncte in sus. Din acest punct de vedere seamana putin cu fondurile nationale – dar asta e…suntem in criza.

  3. melania coman spune:

    Puteam sa va spun si eu de ei ca sunt ok la evaluare – dar asta pentru ca folosesc evaluatori externi…
    Baietii si fetele de la ANCS au ceva scoala, spre deosebire de cei din celelalte OI-uri.
    Dar sa stiti ca pe mine nu ma incalzeste cand pierd, nici macar transparenta de a sti de ce am pierdut… 🙂

    Melania

  4. Mihaila Raul spune:

    Ideal ar fi asa. Din pacate nu la toate evaluarile sunt criterii clare strict reglementate. Uneori din nestiinta, dar de multe ori din reavointa.
    Am sa revin la alocarea fondurilor pe POSDRU. Nu s-a facut o delimitare de sume intre strategice si de grant, dar s-au lansat intai liniile de strategice, urmand ca granturile sa astepte aprobarea strategicelor. Mi se pare un dispret total fata de bunul simt, de parca ar imparti banii matusii Tamara. La strategice au acces tot felul de organisme guvernamentale care (imi permit sa gandesc) fac risipa prin cheltuiala ineficienta. La granturi vine talpa tarii, care nu cere mult, dar face ceva concret. Va ploua cu seminarii, colocvii, simpozioane, pliante, afise si brosuri. Care e utilitatea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top