Un sfat pe zi – Management de proiect

E.C., 28 de ani, consilier – firma privata, Iasi

Intrebare: „Lucrez la implementarea a diferite proiecte in cadrul unei companii de dimensiuni medii din Iasi, in diferite domenii de activitate care, uneori nu tin de aria mea de expertiza (management financiar). Am fost rugat de catre superiorul meu ierarhic sa realizez uneori anumite analize si studii care nu tin de competenta mea si pe care as vrea sa le invat. As dori sa stiu cum pot invata sa realizez o analiza SWOT, o diagrama GANTT, PERT in mod profesionist. Unde pot gasi niste informatii relevante intr-o prima faza (mentionez ca sunt inscris la un master in management)?

Raspuns: Pentru cateva informatii de inceput, va recomand cateva articole pe care le-am scris in 2009. Aveti linkurile mai jos:

http://codrinpaveliuc.finantare.ro/2009/02/26/analiza-swot-for-dummies/

http://codrinpaveliuc.finantare.ro/2009/03/02/diagrama-gannt-for-dummies/

http://codrinpaveliuc.finantare.ro/2009/03/02/metoda-pert-for-dummies/

Personal consider analiza SWOT, diagrama GANTT sau PERT metode prea simple folosite in managementul proiectelor in acest moment. O combinatie a acestora este mult mai buna. Mi-am dezvoltat (in locul analizei SWOT) un model personal de analiza pentru definirea potentialului de dezvoltare a companiilor, iar o combinatie realizata din GANTT si PERT ma ajuta mai mult.

Pentru detalii contactati-ma.

Codrin Paveliuc

Codrin Paveliuc

Codrin Paveliuc Olariu este cercetator postdoctoral in cadrul Departamentului de Economie si Dezvoltare Rurala a Gembloux Agro Bio Tech, University of Liege, Belgia. Are un doctorat in Management si marketing in agricultura, Master in Management agricol, fiind Inginer Diplomat in Agricultura. Specialist in politici publice pe probleme cum ar fi securitatea alimentara, agricultura sau dezvoltarea rurala, a lucrat cu Groupe de Bruges, Guvernul Romaniei (MADR) , Comisia Europeana si diverse companii de consultanta. Este Presedintele Comitetului Director al YPARD (Young Professionals` Platform for Agricultural Research for Development) si fondator al YPLD (Young Professionals in Local Development).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top