Universitatea Cordoba (Spania) cauta parteneri in Programul „Drepturi fundamentale si cetatenie”

Cordoba_universitate.jpg

Cordoba_universitateGrupul de Cercetare SEJ-372 „Democratie, Pluralism, Responsabilitate Civila” al departamentului constitutional al Universitatii Cordoba din Spania cauta parteneri pentru un proiect ce urmeaza sa fie depus la cererea de propuneri JUST/2013 din cadrul programului „Drepturi fundamentale si cetatenie” (2007 – 2013).

Obiectivul proiectului este sa analizeze cadrul legal privind egalitatea de gen si violenta domestica in diferite state membre UE. In particular, exista interes pentru legatura dintre drepturile victimelor si politicile autoritatilor publice fata de crimele/violentele de gen.

Pentru realizarea obiectivelor, se prevede realizarea unei analize comparative, luandu-se in considerare daca aceste acte de violenta exprima inegalitatea dintre barbati si femei. Proiectul isi mai propune sa studieze modul in care practica judiciara si strategiile autoritatilor publice au evoluat in ultimii ani.

Intentia este de a elabora unele orientari de buna practica care sa permita imbunatatireaaplicarii protectiei drepturilor. Data limita de depunere a aplicatiei: 12 martie 2014.

Partenerii doriti sunt: ONG-uri care militeaza pentru drepturile victimelor violentei de gen si cercetatori in domeniu din urmatoarele tari: Austria, Slovenia, Grecia, Irlanda, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Cehia, Romania.

Document anexat:

Fisa de prezentare (PDF)

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.