Vouchere de formare profesionala pentru fermieri

achim_irimescu_30575600.jpg

Fermierii ar putea primi circa 70 – 80 de euro pe zi prin programul de acordare a voucherelor pentru formare profesionala, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Programul de acordare a voucherelor pentru formare profesionala este un program la care eu tin foarte mult, pentru ca in trecut am fost acuzati de foarte multe ori ca s-au organizat licitatii si banii au ajuns la o firma sau alta. In acest sens am gandit si premierul a fost de acord in acest an, ca de aici inainte sa nu mai organizam licitatii. Oricum in acest an a fost in premiera, nu am mai organizat licitatii la nivelul Bucurestiului pentru formarea profesionala, ci la nivel de fiecare judet, in fiecare oficiu judetean pe de o parte. Pe de alta parte, ne propunem sa stabilim un sistem de acordare de vouchere beneficiarilor, respectiv fermierilor care trebuie neaparat formati profesional pentru accesarea de fonduri”, a subliniat Irimescu.

Acesta a precizat ca fermierii care vor primi aceste vouchere vor decide fiecare la ce institutie specializata se vor duce, iar cu suma prevazuta isi vor plati cursul respectiv.

„Fermierii sunt cei care decid unde se duc, la ce institutie specializata, de exemplu, la statiuni de cercetari sau la firme de consultanta din domeniu, in acea regiune, deci nu trebuie sa mai mearga de la un capat la altul al tarii. El va aprecia unde este cel mai bine sa mearga pentru a fi instruit. Cu aceasta suma o sa-si plateasca, practic, cursul respectiv care include cazare, o diurna si plata pentru profesorul respectiv. (…) Daca imi amintesc bine suma prevazuta pentru voucher este undeva de 70-80 de euro pe zi, pe fermier„, a adaugat ministrul Agriculturii.

Intrebat daca va accepta sa ramana ministru in cazul in care i se va propune acest lucru dupa alegeri, seful MADR a raspuns: „Cu drag, dar nu depinde de mine„.

Sursa: EVZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.