(P) Anunt privind deschiderea apelului de selectie a proiectelor pentru masura 2.4, reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali

tineri_fermieri.jpg

Asociatia Grupul de Actiune Locala „Stejarii Argintii” anunta lansarea in perioada 28 august – 28 septembrie 2017 a apelului de selectie pentru depunerea Cererilor de Finantare pentru Masura 2.4 Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali din Strategia de Dezvoltare locala a Asociatiei GAL „Stejarii Argintii” 2014-2020.Asociatia Grupul de Actiune Locala „Stejarii Argintii” anunta lansarea in perioada 28 august – 28 septembrie 2017 a apelului de selectie pentru depunerea Cererilor de Finantare pentru Masura 2.4 Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali din Strategia de Dezvoltare locala a Asociatiei GAL „Stejarii Argintii” 2014-2020.

Solicitanti eligibili (directi) pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin aceasta masura sunt:

  • Tanarul fermier in conformitate cu definitia prevazuta la art. 2 din R(UE) nr.1305/2013, care se instaleaza ca unic sef al exploatatiei agricole; Persoana juridica cu mai multi actionari unde un tanar fermier in sensul art. 2 din R(UE) 1305/2013 se instaleaza si exercita un control efectiv pe termen lung in ceea ce priveste deciziile referitoare la gestionare, la beneficii si la riscurile financiare legate de exploatatie.

Beneficiari eligibili: 

  • persoana fizica inregistrata şi autorizata in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/2008, cu modificarile şi completarile ulterioare: PFA, II, IF.
  • asociat unic şi administrator al unei societati cu raspundere limitata – SRL, infiintata in baza Legii nr. 31/1990 republicata, cu modificarile şi completarile ulterioare;
  • asociat majoritar (majoritate absoluta 50%+1) si administrator al unei societati cu raspundere limitata – SRL, infiintata in baza Legii nr. 31/1990 republicata, cu modificarile şi completarile ulterioare.

Solicitantul trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate şi eligibilitate mentionate in Ghidul Solicitantului aferent acestei masuri.

Teritoriul Asociatiei Grupul de Actiune locala STEJARII ARGINTII acopera urmatoarele unitati administrative-teritoriale: 6 comune din judetul Iasi: Miroslava, Letcani, Dumesti, Popesti, Madarjac, Horlesti.

Fondurile disponibile pentru Masura 2.4 Reinnoirea generatiei de fermieri prin incurajarea micilor intreprinzatori tineri rurali in teritoriul GAL sunt de 158.926,95 EURO. 

Fonduri disponibile pentru aceasta sesiune 158.926,95 EURO.

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect este de 25.000 de euro pentru exploatatiile intre 8.000 S.O. si 19.999 S.O sau  35.000 de euro pentru exploatatiile intre 20.000 S.O. si 50.000 S.O..
Intensitatea sprijinului acordat in cadrul acestei masuri este de 100% si se va acorda sub forma de prima in doua transe, astfel:

  • 75% din cuantumul sprijinului la incheierea deciziei de finantare;
  • 25% din cuantumul sprijinului se va acorda cu conditia implementarii corecte a planului de afaceri, fara a depasi trei/cinci ani de la incheierea deciziei de finantare.

Data limita de depunere a proiectelor: 28.09.2017

Locul si intervalul orar in care se pot depune proiecte: sediul GAL STEJARII ARGINTII din incinta Primariei Miroslava, sat Miroslava, comuna Miroslava, Judetul Iasi, de luni pana joi, in intervalul orar 08:30 – 12:30 si vineri, in intervalul orar 10:30-12:30.

Informatii detaliate privind accesarea si derularea masurii sunt cuprinse in Ghidul Solicitantului pe suport tiparit sau electronic la sediul GAL si disponibil pe site-ul www.stejariiargintii.ro.

Datele de contact unde solicitantii pot obtine informatii suplimentare: telefon 0332.401.108, e-mail: [email protected], adresa:  incinta Primariei Miroslava, sat Miroslava, comuna Miroslava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.