(P) Despre traininguri si team buildinguri

training.png

Societatea umana este indreptata catre evolutie, catre ascendere, fie ca punctam filozofia, medicina, calitatea traiului sau planul economic, nici un aspect din viata de zi cu zi nu scapa de sub semnul ascensiunii. Tocmai de aceea putem observa  un indice ascendent in randul tinerilor de a se angaja  in firme mari sau corporatii. La o analiza superficiala ne-am putea gandi la un venit mai mare insa tipologia acestui mediu de munca nu ofera doar atat. Responsabilitati multe si venituri pe masura.

Un alt aspect pe care il ofera o companie mare este evolutia constanta.  Firmele isi doresc tot mai mult angajati proactivi, atenti, pasionati de munca lor si interesati sa evolueze pentru ca acestia sa lucreze mult mai bine. De aceea de cele mai multe ori firmele si corporatiile ofera ceea ce poti numi „traininguri de specializare” pentru a oferi angajatiilor oportunitatea de a invata si de a evolua constant pentru a ajunge la potentialul lor maxim. Cand vorbim totusi despre traininguri specializate in Romania putem observa, la un simplu search pe google faptul ca piata este boagata in oferte.

Cum alegem cele mai bune traininguri specializate?

1.    Fii sigur ca trainerii vorbesc despre ceea ce chiar te intereseaza. Intreaba oameni care probabil au lucrat deja cu echipa de traineri si ia in considerare opiniile lor cu privire la subiect.
2.     Cauta trainerii pe google. Cel mai probabil ai vrea sa stii cine este omul din fata ta, ce a realizat si din ce fel de experiente iti poate vorbi. Si, mai important, ca nu iti vorbeste doar din teorie ci din experienta lui personala.
3.    Nu uita ca atunci cand firma te trimite la un training specializat te trimite din doua motive, pozitive amandoua, sa inveti si sa te dezvolti. Investeste in tine ca tu sa iti poti atinge potentialul maxim si ca tu sa poti evoluezi in munca ta in continuu fara a te plafona.

Tot din dorinta de a avea angajati eficienti firmele si corporatiile te trimit in Teambuildinguri.. Ce inseamna team building? Poate ti se pare ca in general inseamna o firma sau o parte din firma mergand la mare, munte e.t.c. si cam atat. Insa cand vorbesti despre team building, nu vorbesti doar despre o iesire la iarba verde cu colegii impusa de firma ci despre a lucra impreuna.

Indiferent unde lucrezi or sa apara mai devreme sau mai tarziu proiecte ce necesita munca in echipa iar pentru o functionare si realizare buna si corecta a proiectului ai nevoie sa poti comunica eficient cu echipa ta.

Team building inseamna ca echipa cu care lucrezi in jur de 8-10 ore pe zi se retrage putin din mediul de munca si invata sa comunice de la om la om, de la individ la individ si invata sa lucreze impreuna indiferent de diferentele lor, de situatiile lor si de aversiuni personale.

La ce ajuta?
1.    O echipa ce poate comunica bine lucreaza mai bine. Atunci cand cunosti punctele pro si slabe ale coechipierilor tai stii cum sa imparti sarcinile eficient, cum sa te folosesti de timp cat mai bine astfel incat sarcinile sa nu ramana in urma si proiectul sa nu devina un stres pe ultima suta de metrii.
2.    Intr-un „Team Building” colegii tai vor iesi din rolul de angajat si isi vor exprima mai usor opiniile, parerile si obiectivele. Stiind acest lucru o sa fie mult mai usor sa intelegi cu cine lucrezi dar mai important la ce poti lucra cu respectivii oameni fara a aparea diferente de opinii ce ar putea ruina realizare a unui proiect.

Daca erai reticent la ideea de Team Building poate ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a iti face planul de a gasi scuza pentru a nu merge cu echipa ta intr-o asfel de escapada. Cine stie poate daca iti vei cunoaste colegii mai bine vei gasi si raspunsul catorva probleme cu care te confrunti in cadrul locului de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.