Ajutoare de la stat pentru angajarea si formarea salariatilor

subventie, angajatori, fonduri europene

In contextul in care angajatorii sustin ca le este din ce in ce mai greu sa-si mentina angajatii actuali si nu iau in calcul incadrarea altora noi, Ministerul Muncii propune trei variante de ajutoare de stat, finantate din fonduri europene, pentru subventionarea ocuparii fortei de munca, a formarii profesionale, precum si a costurilor pentru investitii in sanatatea si securitatea la locul de munca.

Astfel, incepand din 30 martie, agentii economici vor putea sa depuna cereri pentru accesarea celor peste 133 milioane de euro destinati acestor masuri, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSRDU).

Intreprinderile care vor sa angajeze salariati noi, care provin din randul somerilor, a persoanelor peste 50 de ani, care nu au studii sau care provin din comunitati de romi, vor primi, timp de un an, o subventie egala cu jumatate din salariile noilor angajati.

Pentru incadrarea persoanelor care sunt in somaj de lunga durata sau a celor cu handicap, subventia este egala cu 75% din salariu, timp de doi ani. Totodata, adaptarea spatiilor de lucru si accesibilizarea acestora pentru a putea fi folosite de persoanele cu handicap este subventionata integral.

10.000 de euro, nivelul minim al subventiei

Valoarea minima care poate fi accesata este de 10.000 de euro, iar cea maxima, de doua milioane de euro, bani destinati atat marilor companii, cat si intreprinderilor mici si mijlocii.

Mai multe detalii: www.standard.ro

Sursa: Business Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.