“Marea termoizolare” in Baia Mare, peste doua saptamani

subventie, reabilitare termica, blocuri

Baimarenii vor putea sa apeleze la primarie pentru ajutorul acordat de stat in privinta izolarii termice a locuintelor.

Beneficiarii vor trebui sa faca dovada ca pot plati 20% din valoarea lucrarilor, urmand sa primeasca 30% din bani de la bugetul local, iar restul de 50% de la stat.

Blocurile vechi, primele pe lista

In Baia Mare, prima etapa a procesului de reabilitare termica s-a realizat deja, fiind vorba despre identificarea si inventarierea blocurilor care vor intra in acest program. “Este vorba despre blocurile ce au fost construite in perioada 1950 – 1990. in municipiu exista intre 900 si 1.000 de astfel de blocuri”, a precizat Anghel.

“Scopul e sa se ajunga la o performanta energetica in asa fel incat consumul anual specific calculat pentru incalzire sa scada la sub 100kw ora pe metru patrat a ariei utile”, a mai precizat edilul.

Pana anul trecut, doar 17 imobile inscrise

Pentru a se inscrie in program, asociatiile de proprietari trebuie sa depuna o solicitare la primarie, insotita de o lista a proprietarilor, o hotarare generala a asociatiei luata cu cel putin 50% +1 din voturi si un contract prin care administratia locala este mandatata sa se ocupe de intreaga lucrare. Pana in momentul de fata, 17 blocuri sunt inscrise pe lista inca de anul trecut, iar acestea vor fi primele care vor primi finantarea.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.