Blocuri reabilitate termic, in sectorul 3 al Capitalei

subventie, reabilitare termica, blocuri

Primaria sectorului 3 va introduce pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local de pe 26 februarie proiectul de hotarare privind aprobarea “Programului anual de actiuni pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuinte – condominii din sectorul 3”.

Apartamentele care urmeaza a fi incluse in programul de reabilitare termica sunt construite intre anii 1961 si 1989. Primaria sectorului 3 coordoneaza un program de modernizare si reabilitare a blocurilor de locuinte si invita asociatiile de proprietari sa participe la programul de imbunatatire a calitatii vietii, facturile la utilitati scazand cu 40 – 60%.

Principalele tipuri de lucrari care urmeaza a fi executate sunt cele de izolare termica si zugravirea peretilor exteriori, inlocuirea ferestrelor de lemn cu tamplarie performanta energetic, refacerea hidroizolatiei – teraselor/sarpantelor, inlocuirea conductelor de distributie a agentului termic.

Programul presupune expertiza structurii de rezistenta, elaborarea studiului de fezabilitate, elaborarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie, obtinerea autorizatiei de construire, executarea si receptia lucrarilor de reabilitare termica. Pana in prezent, patru blocuri (150 de apartamente) sunt beneficiare ale lucrarilor de reabilitare termica al caror termen de finalizare este sfarsitul acestui an.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.