Trei blocuri “candideaza” la reabilitare termica

reabilitare termica, Guvern, subventie

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a tinut insa sa precizeze ca, anul acesta, vor beneficia de asemenea investitii cel putin zece imobile, dar pana in prezent, doar pentru cele trei blocuri studiile tehnico-economice necesare realizarii lucrarilor au fost deja efectuate.

Dosare trimise la Bucuresti

Consilierii locali brasoveni au aprobat in sedinta de plen documentatia, iar acum urmeaza ca actele sa ajunga la minister. “Banii se vor aloca pe principiul primul venit, primul servit. Adica cine are proiectele de reabilitare termica si le depune la minister de la inceput va fi sigur ca va primi banii pentru reabilitari. De aceea ne-am grabit sa aprobam aceasta documentatie, iar luna urmatoare speram ca o sa mai avem efectuate astfel de studii pentru alte 3-4 blocuri, pe care sa le depunem la minister”, a spus George Scripcaru, primarul Brasovului.

Se asteapta ordonanta

Exista si o veste nu tocmai buna. Hotararea de Guvern, care prevede modul in care se dau banii pentru reabilitare, asteapta aprobarea Parlamentului.

Astfel, ministerul va da 50% din fonduri, primariile vor contribui si ele cu 30% din bani, iar proprietarii urmeaza sa suporte doar 20% din investitie. Pana anul acesta, fiecare din cei trei participanti plateau cate 33% din valoarea lucrarii.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.