Taranii nu vor vedea subventii pentru ingrasaminte in campania de primavara

subventie, agricultura, Ilie Sarbu

“Noi am vrut de fapt sa majoram platile complementare directe. Nu o sa dam o subventie, astfel ca producatorul sa-si cumpere singur. Am vrut sa ne apropiem de valoarea subventiei europene. Pentru primavara e exclus sa se dea (n.r.: subventiile pentru ingrasaminte), pentru ca nu mai e timp, decat din toamna”, a spus Ilie Sarbu.

Potrivit acestuia, Comisia Europeana nu a exprimat un refuz categoric in legatura cu acordarea acestor subventii, iar demersurile pentru a putea obtine acordul de a da subventiile vor fi continuate.

“Nu a fost un refuz categoric, insa sunt foarte multe demersuri care trebuie facute la nivelul Comisiei. Noi am facut tot ce a tinut de minister, eram in faza in care aveam hotararea de guvern stabilita, dar ni s-a spus ca este ajutor de stat. Nu am un rezultat, insa demersurile continua”, a mai spus ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

El a mai precizat ca, daca se accepta sistemul propus, subventiile ar putea fi acordate atat in toamna, cat si in anul 2010, motivind necesitatea acestora in conditii de criza. “In criza in care ne aflam, trebuie sa existe si intelegere. Daca se instituie si se accepta sistemul, poate va continua si in anul viitor”, a mai spus ministrul Ilie Sarbu.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.