Indemnizatii record pentru mamici in Suceava

indemnizatie, crestere copil, mame

De la inceputul anului, in evidenta Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Suceava s-au mai inregistrat alte cinci cazuri de mamici cu venituri foarte mari in ultimele 12 luni in care au muncit, fapt ce le-a permis sa primesca un ajutor lunar cuprins intre 3.700 si 3.800 lei.

Potrivit directorului executiv al AJPS, Mirela Florea, toate cele opt femei provin din mediul privat. 4.500 copii primesc 1.200 lei lunar Din totalul de 5.709 persoane care si-au depus pana in prezent dosarele pentru obtinerea indemnizatiei, 79% beneficiaza lunar de o suma cuprinsa intre 1.000 si 1.200 lei, iar restul de 20% obtin un venit fix stabilit de lege, in valoare de 600 lei.

“Mamicile sunt foarte multumite. Sa iti creasca indemnizatia de la 200 la 600 lei inseamna ceva”, spune directorul Mirela Florea. Potrivit oficialului sucevean, numarul de dosare primite de la primariile din judet se mentine constant. Sunt in jur de 200 de noi cazuri intr-o luna, la care se adauga parintii care se intorc la locul de munca inainte ca micutul sa implineasca doi ani.

Conform legislatiei in vigoare, acestia au dreptul la o alocatie de 200 lei si la un supliment de 100 lei. In judetul Suceava, de acesti bani se bucura 300 de femei si 140 de barbati. “M-am intors la lucru pentru ca imi place ceea ce muncesc si, din fericire, baietelul este ingrijit de parintii mei in cele opt ore cat sunt plecata. 300 lei inseamna mult pentru mine”, afirma Alexandra, vanzator comercial.

De la 1 ianuarie 2009, unul dintre parinti poate beneficia de o indemnizatie pentru ingrijirea copilului pana la varsta de doi ani de 600 lei sau poate solicita 85% din media venitului net realizat in ultimele 12 luni, fara a depasi suma de 4.000 lei lunar. 4.134 mamici si 1.134 tatici suceveni figureaza acum pe lista de plata a Agentiei pentru Prestatii Sociale.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.