Cum sa luati 200 de euro pentru calculator

subventie, achizitie calculator

Programul Euro 200 pentru acordarea unui ajutor financiar in vederea stimularii achizitionarii de calculatoare se deruleaza si in anul 2009.

Beneficiarii acestui program sunt elevii si studentii invatamantului de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pe membru de familie, exclusiv beneficiarii unui calculator tip desktop, conform Ordonantei de urgenta a guvernului 87/2008 (elevii de liceu care au primit calculatoare in noiembrie 2008).

Cererile se depun pana pe 31 martie.

Calendarul de desfasurare pentru acest an stabileste ca depunerea dosarelor se va face in perioada 15-31 martie, evaluarea cererilor depuse de catre comisiile din unitatile de invatamant impreuna cu comisiile de ancheta sociala sunt programate intre 14 martie – 14 aprilie, afisarea pe portalul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii a listei de cereri eligibile este programata pe 1 mai, pe 2 mai, lista va fi aprobata prin ordin de ministru, iar o zi mai tarziu listele finale cu beneficiari vor fi afisate in fiecare unitate de invatamant.

Contestatiile se vor depune in cinci zile de la afisarea listelor de beneficiari, in format electronic, prin intermediul portalului dedicat. La nivelul fiecarei unitati de invatamant preuniversitar si al fiecarei unitati de invatamant superior de stat se constituie in aceasta perioada comisiile Euro 200.

In anul 2008, judetul Mures a avut 1.196 de beneficiari ai acestui program, totalul elevilor care au primit tichete pentru cumpararea unui calculator mai ieftin la nivel national fiind de 35.484.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.