Subventia la hectar acordata de UE ar putea fi majorata cu 35 de euro

subventie, hectar, UE, Guvern, fermieri, APIA

“In demersurile pe care le-am facut noi la Bruxelles pentru suplimentare, initial 44 de euro doream sa mai dam la hectar. Pana la urma s-a ajuns la un compromis, la 35 de euro pe hectar“, a afirmat Ilie Sarbu.

In prezent, subventia anuala la suprafata este in cuantum de 107 euro la hectar si este platita de Uniunea Europeana si de Guvernul Romaniei prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Deocamdata, exista doar acordul verbal al UE de crestere cu 35 de euro a cuantumului subventiei la suprafata, dar imediat ce UE isi va da avizul vor incepe platile in completare.

“Eu am obtinut doar acordul verbal, la Consiliul de ministri la care am fost si, probabil ca dupa ce vom termina aceste demersuri, va veni avizul scris de la Bruxelles si vom putea sa efectuam platile. E mult mai simplu si mult mai usor fiindca ea se da in completare”, a explicat Ilie Sarbu.

Potrivit ministrului agriculturii, 1.250.000 – 1.300.000 de fermieri din tara noastra incaseaza subventia anuala la hectar. Circa 25.000 de beneficiari sunt in judetul Galati, dintre care mai mult de jumatate, adica 13.000, au incasat deja subventia aferenta anului 2008, potrivit APIA.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.