59 de asociatii de proprietari aradene cer reabilitarea termica a blocurilor

Arad, reabilitare termica, asociatii, licitatie, apartamente

“Pana la acest moment, au depus documentatia in vederea reabilitarii termice a blocurilor, un numar de 59 de asociatii de proprietari din municipiu, acestea fiind primele la care vor incepe lucrarile efective. Preconizam ca aproximativ 200 de apartamente vor intra in procedura de licitatie in acest an, urmand sa se aplice principiul ‘primul venit, primul servit’, adica blocurile vor fi luate in ordinea depunerii dosarelor”, a precizat primarul Gheorghe Falca.

Potrivit acestuia, primelor asociatii de proprietari le-au fost transmise formulare de conventie prin care trebuie sa declare ca isi mentin dorinta de a realiza reabilitarea termica a blocului respectiv si, de asemenea, sa confirme ca dispun de suma necesara executarii lucrarilor, suma reprezentand 20% din valoarea totala a lucrarilor.

Dupa ce se va fi realizat proiectul de executie a lucrarilor, se va stabili si valoarea lucrarilor ce se vor realiza, fiecare proprietar de apartament urmand sa achite in medie, 750 de euro de apartament, sumele urmand sa fie corelate cu suprafata apartamentului respectiv.

“Lucrarile ce se vor executa la blocurile de locuinte incluse in acest program prevad izolarea termica a peretilor exteriori, inlocuirea ferestrelor si usilor exterioare, inclusiv a tamplariei aferente accesului, cu tamplarie performanta energetic, termo-hidroizolarea terasei blocului/termoizolarea planseului peste ultimul nivel, termoizolare planseului de la parter”, a adaugat primarul municipiului Arad.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.