APIA reaminteste termenul limita pentru depunerea declaratiilor anuale pentru cota de lapte

APIA, cereri, declaratii, termen limita, cota de lapte

Astfel, toti producatorii detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe, precum si cumparatorii, trebuie sa depuna aceste declaratii anuale privind vanzarile, respectiv livrarile, realizate in anul de cota 2008/2009.

Precizam ca, pentru fiecare zi calendaristica de intarziere dupa termenul limita, producatorii si cumparatorii risca penalizari de 0,01%, calculate din cantitatea alocata pentru vanzari directe, respectiv pentru livrari.

De asemenea, producatorul care nu respecta termenele si obligatiile privind declaratia anuala risca sa piarda dreptul de a comercializa lapte, prin retragerea cotei la rezerva nationala. In egala masura, cumparatorul care nu trimite declaratia anuala risca sa piarda dreptul a achizitiona lapte de la detinatorii de cota.

Este important de mentionat ca producatorii detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe, precum si cumparatorii, au obligatia de a depune declaratia anuala de cota chiar daca nu au comercializat, respectiv achizitionat, lapte sau produse lactate. Daca declaratia nu va fi depusa, cantitatea de lapte comercializata/achizitionata va fi estimata in functie de cota de vanzari/livrari detinuta de producator/cumparator.

Reamintim ca anul de cota s-a incheiat la 31 martie 2009, iar declaratiile anuale trebuie completate si depuse la centrele APIA pana la data de 14 mai 2009, inclusiv.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.