Programul de innoire a parcului auto a fost extins

parc auto, reinnoire, persoane juridice, auto-utilitara, aplicare

Guvernul a extins Programul de innoire a parcului auto, printr-o Ordonanta de Urgenta, eliminand astfel limitarea numarului de masini pentru care o persoana fizica poate apela la Programul “Rabla”, a precizat premierul.

Un alt element de noutate al actului normativ adoptat de Guvern consta in includerea in acest program a auto-utilitarelor usoare, in conditii similare autovehiculelor.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a precizat ca autoutilitara usoara inseamna autovehicul apartinand categoriei de folosinta N1, conceput si construit pentru transportul de marfuri si avand o masa maxima de 3,5 tone.

Dupa publicarea in Monitorul Oficial a Ordonantei de Urgenta adoptata de Guvern, ministrul Mediului a aratat ca va emite Ordinul pentru instructiunile de aplicare, astfel incat in doua saptamani sa fie incluse in program si autoutilitarele usoare detinute de persoane fizice.

Potrivit ministrului Nicolae Nemirschi, a treia etapa a Programului de stimulare a innoirii parcului auto, care va permite persoanelor juridice sa poata achizitiona autoturisme si autoutilitare noi beneficiind de prima de casare, va incepe in luna septembrie.

“Masurile pe care le-am adoptat astazi si cele pe care le vizam pentru toamna au scopul sa incurajeze industria auto si sa ne ajute sa atingem tintele pentru recuperarea autovehiculelor uzate, pentru ca si acestea sunt tinte care trebuie raportate la UE”, a afirmat Ministrul Mediului.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.