Fonduri pentru reabilitarea termica a 45 de blocuri din Slatina

Slatina, subventii, reabilitare termica, blocuri, lucrari, proprietari

City managerul Slatinei, Minel Prina, a precizat ca lucrarile de reabilitare vor incepe pana cel tarziu in toamna, dupa ce, mai inainte, se vor face licitatiile de atribuire a lucrarilor de executie si se vor incheia conventiile cu proprietarii de apartamente.

Prina a explicat ca Guvernul a alocat pentru reabilitarea termica a blocurilor din Slatina credite de angajare de 19,1 milioane lei si credite bugetare de sapte milioane lei. Din intreaga suma, in acest an pot fi cheltuite sapte milioane de lei.

Practic, pentru reabilitarea a 45 de blocuri se estimeaza ca se vor cheltui 38 de milioane, din care jumatate, 19 milioane, sunt bani alocati de Guvern, restul urmand sa fie dati de primarie (30% din intreaga suma) si proprietarii de apartamente (20%).

Minel Prina a estimat ca licitatiile de atribuire a lucrarilor de executie vor incepe in iunie, pentru reabilitare fiind vizate in principal blocurile cu 10 etaje si cele foarte vechi. In total, 2.620 de apartamente vor fi izolate termic, dar si fonic, prin programul national de reabilitare a blocurilor.

Fiecare proprietar de apartament in blocurile ce vor intra in reabilitare trebuie sa achite cate 20% din costul total al lucrarilor, adica aproximativ 800 de euro de apartament. Minel Prina sustine ca banii nu trebuie dati de proprietari toti odata, ci se va incerca gasirea unor solutii pentru platirea lor in transe, timp de doi maxim trei ani.

“Primaria va incerca sa gaseasca solutii in ajutorul asociatiilor de locatari sau al proprietarilor, astfel incat sa nu se piarda finantarea de la Guvern. Poate vor fi platiti in transe, nu stim exact, vom decide dupa discutii cu proprietarii, oricum 800 de euro nu e o suma prea mare de platit pentru lucrarile ce se vor face si care vor asigura nu doar comfort termic si un consum mai redus de energie pentru locatari, dar si izolare fonica, zugravirea unor blocuri. Ne gandim chiar sa individualizam prin culori fiecare cartier, dar avem timp destul sa ne gandim”, a mai spus Minel Prina.

Primele blocuri reabilitate termic din Slatina, respectiv FB 8, FB 9 si FB 10 sunt acum in lucrari de zugravire, iar receptia lor se va face in trei saptamani.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.