Fermierii maramureseni sunt platiti cu intarziere din cauza documentelor inexacte

APIA, Maramures, plati, fermieri, documente, functionari, teren

“Din cei 34.000 de fermieri din Maramures au fost platiti abia 5.338. Lucram inclusiv in zilele de sambata si duminica pentru a putea incheia intregul proces de prelucrare a cererilor. Am identificat 2.832 de fermieri care au depus documente ce detin date inexacte, cel putin descoperite la o prima verificare in teren. In cel mai scurt timp vor fi platiti 18.000 de fermieri, iar alte 10.800 de cereri urmeaza a fi transferate in contabilitate pentru plata. Procedura e destul de greoaie si necesita un volum mare de munca” – a sustinut Florin Urs.

Pe de alta parte, fermierii spun ca sunt trimisi la APIA cu dosare incomplete de consultantii primariilor si constata acest fapt abia ajunsi in fata functionarilor Agentiei. Ioan Vlad, din comuna Salistea de Sus, detine un tern forestier si pasune alpina in Muntii Pietrosul Rodnei iar Primaria orasului Borsa, care a intocmit dosarul pentru APIA, a neglijat elemente esentiale pentru un dosar complet.

“Dupa ce am ajuns cu dosarul la APIA am fost sfatuit sa ma intorc la Primaria Borsa pentru ca lipseau din dosar extrase si copii ale unui document al fostului proprietar, care a fost socrul meu. Intors la Primaria Borsa, consultantul agricol mi-a spus ca, intr-adevar, trebuia si o copie a unui certificat de nastere/deces al proprietarului. Am adus si aceste documente, insa incep sa am indoieli ca dosarul va fi rezolvat la timp” – a declarat Ioan Vlad.

APIA a inregistrat sute de cazuri asemanatoare cu cel al lui Ioan Vlad, din comuna Salistea de Sus.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.