Subventii de 99.000 mii lei pentru producatorii de legume si fructe

MAPDR, sprijin, agricultura, producatori, legume-fructe, buget

Guvernul a aprobat lista activitatilor pentru care se acorda sprijin financiar producatorilor agricoli din sectorul vegetal pentru anul 2009, cuantumul acestui sprijin si sumele totale alocate fiecarei activitati.

Banii vor fi asigurati de la bugetul de stat in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale pentru anul in curs.

Informatii de background:

Acordarea sprijinului financiar de la bugetul de stat catre producatorii agricoli din sectorul vegetal este reglementata prin Ordonanta de Urgenta nr. 123/2006, care se refera, de asemenea, la sprijinul financiar acordat de la bugetul de stat producatorilor agricoli din sectorul zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al sistematizarii teritoriului.

Prevederile OUG 123/2006 pot fi aplicate pe o perioada de trei ani de la intrarea sa in vigoare, perioada de tranzitie acceptata de Comisia Europeana pentru Romania, dupa care acordarea acestui tip de sprijin financiar de va face in conformitate cu principiile Uniunii Europene.

Conform prevederilor OUG 123/2006, lista activitatilor pentru care se acorda sprijin financiar, cuantumul sprijinului, precum si suma totala alocata fiecarei activitati se aproba anual, prin hotarare a Guvernului.

Sursa: , Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.