“Rabla” episodul doi: peste trei mii de masini vandute

program Rabla, autoturime, etapa a doua, Fondul de Mediu

Guvernul a decis pe 3 iunie ca o persoana poate cumpara mai multe autovehicule prin programul “Rabla”, iar prima de casare va fi acordata si pentru autoutilitarele usoare, de pana la 3,5 tone.

Suma platita pentru prima de casare in etapa a doua, care se deruleaza intre 1 iunie si 31 august, depaseste 108 milioane de lei, iar cele mai multe autoturisme au fost alocate pentru marcile Dacia si Renault-Nissan – cate 2.895 de unitati.

Dupa prima etapa, care s-a derulat in intervalul 20 martie – 29 mai 2009, au fost scoase din uz 11.543 de autoturisme vechi, suma distribuita fiind de peste 43 de milioane de lei, a mai anuntat Fondul de Mediu.

A treia etapa a programului, care se va derula de la 1 septembrie pana pe 11 decembrie, are alocate initial 76 de milioane de lei, destinate pentru 20.000 de masini, dar suma poate creste daca o parte din masinile alocate celei de-a doua etape nu vor fi cumparate.

In 2009, bugetul total pentru programul Rabla este de 228 de milioane de lei, iar tinta urmarita de Ministerul Mediului este sa scoata din circulatie 60.000 de masini uzate.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.