APIA: 62,4 milioane lei destinate platilor in sectorul zootehnic

APIA, subventii, agricultura, SAPS, fermieri, plati, zootehnie

“Am transmis azi Centrelor Judetene fondurile necesare efectuarii platilor catre sectorul zootehnic si vegetal, banii urmand sa ajunga in conturile beneficiarilor in zilele urmatoare”, a declarat Directorul General APIA, Daniel Constantin.

Astfel, suma de 62,4 milioane lei reprezinta fonduri destinate pentru sustinerea sectorului zootehnic si este aferenta solicitarilor depuse de catre beneficiari in luna iunie.

Potrivit anexei L la Ordinul MAPDR nr. 850 din 28/12/2006, sprijinul financiar poate fi solicitat pentru imbunatatirea calitatii produselor de origine animala, precum si pentru sustinerea masurilor pentru producerea si comercializarea produselor apicole.

APIA a mai repartizat Centrelor Judetene suma de 5,9 milioane lei, in vederea efectuarii platilor catre producatorii agricoli care au solicitat sprijin financiar pentru achizitionarea de material saditor.

Potrivit HG 1343/2008, beneficiarii acestui sprijin financiar sunt operatorii economici persoane fizice sau juridice care fie comercializeaza, fie utilizeaza samanta si material saditor, in vederea multiplicarii si/sau pentru productia de consum.

De asemenea, suma de aproximativ 3,5 milioane lei reprezinta sprijinul financiar pentru activitatea de neutralizare a deseurilor de origine animala.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.