Subventia la motorina din judetul Botosani a fost anulata de scumpirile repetate ale carburantilor

Anulare, subventie, motorina, fermieri, judetul Botosani, scumpire carburanti

Directorul adjunct al Directiei Agricole si pentru Dezvoltare Rurala Botosani, Gheorghe Manole, critica atitudinea producatorilor sau distribuitorilor de motorina de a majora preturile la pompa, in perioada in care statul acorda subventie pentru combustibilul folosit in agricultura.

“Furnizorii de produse pentru agricultura, cand afla ca statul da o subventie, fie pentru motorina, fie pentru ingrasamant, salta preturile diminuand, astfel, aportul statului pentru micul fermier”, a afirmat Manole, care afirma ca, in ultima saptamana, pretul unui litru motorina a fost majorat cu cativa bani ceea ce face ca subventia statului, de un leu, sa nu produca efectele estimate in randul agricultorilor.

Seful DADR considera ca statul ar trebui sa impuna distribuitorilor de carburanti mentinerea unui anumit pret la motorina, pe perioada acordarii subventiei. DADR a inceput, in urma cu doua saptamani, plata subventiei pentru motorina pentru aproximativ 25.000 de hectare de culturi agricole. Cantitatea de motorina estimata a fi folosita in campania agricola de toamna se ridica la 2,2 milioane de litri.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.