Programul rabla pentru centrale de incalzire

program Rabla, centrale termice, prima de casare, proiect, echipamente

Clientul care opteaza pentru inlocuirea echipamentului termic pe care il detine cu una din centralele Baxi incluse in program beneficiaza de o prima de casare de pana la 750 de lei, contravaloarea echipamentului vechi.

Campania vizeaza modernizarea sistemelor de incalzire din casele romanilor, demersul fiind unul fara nicio implicare din partea organismelor publice, informeaza Baxi.

Programul se adreseaza in principal persoanelor care au achizitionat o centrala termica in urma cu peste sase ani, precum si celor care folosesc pentru incalzire sisteme vechi cum sunt convectoarele sau incalzitoarele instant pe gaz. Campania “Rabla la centrale” se va desfasura cu statutul de program pilot pana la sfarsitul acestui an.

“Argumentele care justifica oportunitatea lansarii programului si reactia pozitiva anticipata in randul consumatorilor sunt costurile mari de intretinere si reparatii pentru centralele vechi, consumul crescut de combustibil fosil pe care il inregistreaza aceste centrale, siguranta utilizatorilor si, nu in ultimul rand, nivelul crescut al emisiilor de noxe ce afecteaza mediul inconjurator”, se arata in comunicatul companiei.

Potrivit Baxi Romania, parcul total de centrale termice din Romania este estimat in prezent de aprox. 1,8 mil. unitati. Numai achizitiile efectuate pana in 2003 se ridica la circa 1 mil. unitati. In ultimii 5-6 ani, vanzarile pietei de profil au stagnat la un nivel de circa 150.000 unitati/an. Costul mediu al unei centrale termice standard este de 550 euro.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.