“Furnizarea de alimente catre cele mai defavorizate persoane din comunitate” – Program al Uniunii Europene

Uniunea Europeana, program, furnizare, alimente, persoane

Perioadele de livrare si de plata sunt fixate prin reglementari ale Comisiei Europene.

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) sunt singurii administratori ai programului “Furnizarea de alimente catre cele mai defavorizate persoane din Comunitate”.

Obiectivul programului este de a veni in ajutorul persoanelor din aceasta categorie sociala, din UE, prin livrarea de produse alimentare.

Campania este o actiune a Uniunii Europene, aprobata de Guvernul Roman, iar produsele se distribuie prin Consiliile Judetene si Locale.

Astfel, produsele sunt ambalate in pungi personalizate (vezi ANEXA). Orice alte forme de ambalare care sunt asemanatoare ca aspect cu cele din Anexa, NU fac parte din aceasta campanie. De asemenea, nici formele de promovare care includ fluturasi sau scrisori semnate de persoane din mediul politic sau economic romanesc NU fac parte din campania Uniunii Europene si sunt interzise.

In anul 2009:

– sunt repartizati Romaniei 28 milioane de euro din Fondul European de Garantare Agricola, pentru implementarea acestui program;
– din luna august incepe distribuirea unei cantitati de 12.400 tone de zahar din stocurile de interventie ale Comisiei Europene;
– din luna septembrie incepe distribuirea de faina achizitionata de pe piata comunitara in valoare de peste 20 milioane euro;
– se acorda 4 kg zahar si 15 kg faina de persoana;
– de acest ajutor vor beneficia aproximativ 2,8 milioane de persoane (familiile si persoanele singure care au dreptul la un venit minim garantat; somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj; pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi, obtinute din pensie sau, dupa caz, din pensii cumulate, se afla sub 400 lei/luna; persoanele cu handicap grav si accentuat, adulti si copii, neinstitutionalizate).

Sursa: , Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.