APIA: 44.248 de cereri eligibile!

APIA, cereri, control, prima de exploatatie, CNDP, MAPDR

Astfel, in urma controalelor efectuate (administrativ, la fata locului si supracontrol), au fost declarate eligibile 44.248 cereri, cu un efectiv de 6.373.000 capete.

Precizam ca, in data de 15 septembrie 2009, APIA a transmis Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) situatia privind numarul de bovine eligibile pentru acordarea CNDP.

Pentru specia bovina, a fost efectuat un control administrativ pentru toate cererile depuse. Din cele 233.599 cereri depuse pentru un efectiv de 1.392.195 capete, au fost declarate eligibile 227.073 cereri pentru un efectiv de circa 1,3 milioane capete.

Potrivit Ordinului 344/2009, APIA transmite Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) centralizatorul cu efectivele eligibile la plata pentru anul 2009, pana la data de 15 septembrie pentru specia bovine, respectiv pana la data de 15 octombrie pentru specia ovine/caprine.

Valoarea sprijinului financiar, atat pentru specia bovina, cat si pentru specia ovine/caprine, este stabilita prin Hotarare de Guvern, in functie de numarul animalelor eligibile rezultat in urma controalelor.

Reamintim ca pentru prima pe exploatatia de bovine au fost depuse 233.599 cereri pentru un efectiv de 1.392.195 capete, iar pentru prima pe cap de animal specia ovine/caprine au fost depuse 45.300 cereri pentru un efectiv de 6.883.902 capete.

Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) se acorda sub forma primei pe exploatatie, pentru specia bovina, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine.

Potrivit regulamentelor europene, trebuie efectuat un control administrativ pentru toate cererile depuse, atat pentru specia bovine, cat si pentru specia ovine/caprine.

In plus, pentru specia ovine/caprine sunt obligatorii un control si un supracontrol la fata locului.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.