Timisoara: Peste 1.000 de fermieri, penalizati dupa ce au cerut subventii europene pe nedrept

Timisoara, fermieri, subventii europene, coruptie, controale

In acest an aproape 23.000 de agricultori din Timis au depus cereri valabile pentru a primi subventii europene. Inspectorii de la APIA au suspectat ca 5.000 de fermieri au declarat suprafete false pentru a primi subventii, motiv pentru care i-a chemat la verificari.

“In urma controalelor, in 1.000 de cazuri a fost nevoie de completarea formularelor de corectie”, a spus seful APIA Timis, Florin Faur.

Corectia fermierilor mincinosi nu se face numai prin neacordarea subventiei pe terenul declarat in plus. “Daca un fermier a declarat 10 hectare, iar unul l-a declarat in plus nu i se platesc trei, adica la fiecare hectar declarat fals, pierde subventia pentru doua hectare”, a mai spus Faur.

Fals de 400 de hectare

Un fermier din Timis a fost prins de inspectorii APIA cu un document falsificat prin care si-a marit suprafetele cu 400 de hectare.

“In acest caz a fost sesizata Directia Interna de Control si Antifrauda de APIA”, a completat Faur. Un alt fermier care a vrut sa incaseze bani europeni pe nedrept a fost prins declarand in urma cu doi ani 400 de hectare in plus. Potrivit lui Faur, in cazul respectiv exista si un dosar anchetat de Directia Nationala Anticoruptie.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.