Emil Boc: Am asigurat fondurile necesare pentru plata primei transe a subventiei pe cap de animal

Emil Boc, subventie, beneficiari, sector zootehnic, fermieri, plafon

“Toti fermierii care sunt in aceasta situatie – este vorba de 224.000 beneficiari – vor primi o subventie de 200 lei pe cap de animal, subventie ce reprezinta prima transa, adica 35% din plafonul maxim pe care fermierii il pot primi ca subventie pe cap de animal”, a declarat primul-ministru in exercitiu Emil Boc.

Fondurile totale necesare pentru acordarea acestor subventii se ridica la 260 milioane lei, din care 100 milioane lei sunt alocati din bugetul Ministerului Agriculturii, pentru acei fermieri care au minim 3 bovine in proprietate.

Guvernul va asigura, de asemenea, resursele financiare necesare mentinerii plafonului de 615 lei pe membru de familie in vederea acordarii de ajutoare, in perioada de iarna, pentru incalzirea locuintelor populatiei cu venituri reduse.

In urma solicitarii Guvernului, Parlamentul a aprobat deja, in comisiile de specialitate, amendamentele propuse, astfel incat primariile pot sa primeasca in continuare cereri de la cetateni pentru acordarea acestor ajutoare in limita plafonului de 615 lei pe membru de familie, adica la acelasi nivel cu cel de anul trecut, a precizat primul-ministru in exercitiu.

Compensarea facturii se va face intre 40 si 90 la suta, in functie de venitul pe membru de familie, dar in limita plafonului de 615 lei.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.