Agricultorii isi vor primi subventiile in rate

agricultori, subventii restante, rate, producatori, decont

Ministerul Agriculturii va plati 990 de milioane lei in prima jumatate a lunii februarie, reprezentand subventiile restante catre fermieri din septembrie si octombrie 2009, in timp ce restantele de 370 milioane lei aferente lunii decembrie 2009 vor fi achitate pana la sfarsitul lunii februarie.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a stabilit programul de plata a subventiilor restante aferente anului 2009, astfel incat in prima jumatate a lunii februarie vor fi platite restantele din lunile octombrie si noiembrie 2009, iar cele din decembrie vor fi achitate la sfarsitul lunii.

“In prima jumatate a lunii februarie, ministerul va plati restantele aferente lunilor octombrie si noiembrie 2009, inclusiv subventiile acordate pe cap de animal la specia bovina, ovina si caprina, in limita sumei de 990 milioane lei. Din aceasta suma 950 milioane lei se vor acorda sectorului zootehnic, restul de 40 de milioane urmind a fi alocate sectorului vegetal”, se arata intr-un comunicat.

Deconturile aferente lunii decembrie a anului 2009, respectiv 370 de milioane lei, vor fi platite producatorilor agricoli pana la sfarsitul lunii februarie.

Ministerul Agriculturii a platit in luna ianuarie a acestui an suma de 448,63 milioane de lei, reprezentind sprijinul financiar aferent lunii septembrie 2009, decontat din bugetul anului 2010. Sprijinul a vizat, printre altele, achizitionarea motorinei, sectorul zootehnic, cel vegetal, infrastructura de imbunatatiri funciare si altele.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.