“Afla valoarea pamantului tau! Recolteaza fonduri europene!”

APIA, fonduri europene, fermieri, cereri de sprijin, IPA online

“Prin intermediul acestei campanii de informare dorim ca fiecare fermier sa afle care sunt schemele de sprijn disponibile in acest an si, mai ales, care sunt conditiile care trebuie indeplinite pentru a beneficia de plata pe suprafata. Informarea fermierilor este deosebit de importanta, atat pentru completarea corecta a cererilor, cat si pentru absorbtia fondurilor alocate Romaniei”, a declarat Directorul General APIA, Melinda Kerekes.

Totodata, Directorul General APIA mentioneaza ca, pentru completarea electronica a cererii de plata, fermierii au la dispozitie aplicatia IPA (Identificarea Parcelelor Agricole) Online, prin intermediul careia pot sa-si stabileasca declaratia de suprafata.

In cadrul campaniei, Centrele APIA vor organiza sesiuni de informare cu fermierii cu privire la termenele de depunere a cererilor de sprijn pentru SAPS 2010, la conditiile de eligibilitate impuse de legislatia europeana si nationala, precum si la pachetele financiare care pot fi accesate in cadrul masurilor/schemelor de sprijin pe suprafata. De asemenea, fermierii vor fi instruiti asupra utilizarii aplicatiei IPA online.

Informatii suplimentare

APIA deruleaza campania de depunere a cererii de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata SAPS 2010 in perioada 1 martie – 17 mai 2010.

Masurile/ schemele de sprijn pe suprafata
1. Schema de plata unica pe suprafata (SAPS)
2. Plati nationale directe complementare (PNDC) – culturi arabile
3. Schema de plata separata pentru zahar
4. Plati tranzitorii pentru tomate destinate procesarii;
5. Plati compensatorii pentru masurile de dezvoltare rurala:

Masura 211 – Plati compensatorii pentru zonele montane defavorizate;
Masura 212 – Plati compensatorii pentru zonele specific si semnificativ defavorizate din punct de vedere natural;
Masura 214 – Plati de Agro-mediu (pachetul 1 – pajisti cu inalta valoare naturala, pachetul 2 – practici agricole traditionale, pachetul 3 – pajisti importante pentru pasari, pachetul 4 – culturi verzi).

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.