S-a dat startul unei noi etape a programului “Rabla”

Parc auto national, program Rabla, fond de mediu, autoturisme

Cu acest prilej, cei doi demnitari au inmanat primele vauchere in valoare de 3.800 de lei, proprietarilor de autoturisme care s-au prezentat la REMAT.

“Interesul nostru este sa avem cat mai putine masini poluante, de aceea am introdus aceasta facilitate, ca fiecare cumparator al unei masini noi sa poata folosi maxim 3 tichete”, a declarat ministrul Mediului si Padurilor.

“Daca un cetatean nu are suma necesara cumpararii unui autoturism nou, el poate sa cedeze vaucherul, impreuna cu celelalte trei documente care atesta valabilitatea, respectiv: certificatul de inmatriculare al masinii uzate, certificatul de distrugere si pe cel de radiere”, a mai spus Borbély.

Pentru anul 2010, Programul beneficiaza de 228 de milioane de lei – prin Fondul pentru Mediu – suma care permite scoaterea din uz a 60.000 de autoturisme poluante.

“Daca aceasta suma se va epuiza, vom suplimenta fondurile. Avem de cheltuit, numai anul acesta, 1,8 miliarde de lei pentru proiecte de mediu finantate prin Administratia Fondului pentru Mediu, deci sunt bani”, a subliniat ministrul Mediului si Padurilor.

La randul sau, premierul Emil Boc a precizat ca “numarul de 60.000 este realist, daca tinem seama ca previziunile indica o crestere economica de 1,3 procente pentru anul acesta, fata de o scadere de aproximativ 7,6 cat s-a inregistrat anul trecut”.

Documente:
Programul “Rabla” 2010

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.