Programul RABLA va fi suplimentat cu 50000 de tichete

program Rabla, etapa, industria auto, vanzari, vauchere

“Tot anul trecut, prin AFM, au fost casate 32327 masini. Anul acesta, in trei saptamani de la demararea Programului au fost predate 55600 de tichete catre REMAT-uri, fiind casate 30 000 de rable, deci in aceste trei saptamani au fost casate tot atatea masini cat in tot anul 2009. Acest lucru demonstreaza ca programul Rabla se bucura de un real succes in acest an. Cu aceasta ocazie as vrea sa informez toti cetatenii ca Ministerul Mediului si Padurilor va merge saptamana viitoare in sedinta de Guvern cu proiectul de HG pentru suplimentarea cu inca 50000 de tichete pentru acest program”, a anuntat ministrul László Borbély.

Ministrul Mediului si Padurilor a subliniat faptul ca fondurile de la A.F.M sunt suficiente pentru suplimentarea numarului de vouchere dar, exista in discutie, propunerea ca aceste tichete sa aiba si un termen de valabilitate de 3 luni.

In ceea ce priveste programul RABLA pentru tractoare si masini agricole, ministrul László Borbély a anuntat ca, incepand cu data de 20 martie va demara si acest program. Pana la aceasta ora s-au inscris 40 de producatori, suma alocata pentru anul 2010 fiind de 100 milioane lei.

Prin acest program, pentru tractoarele si masinile agricole vechi se va acorda o prima de casare de 17.000 lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea unui tractor nou, in cazul persoanelor fizice si 40%, in cazul persoanelor juridice.

In ceea ce priveste Programul privind producerea energiei din surse regenerabile: eoliana, geotermala, solara, biomasa, hidro, ministrul Mediului si Padurilor a anuntat ca “pana la 20 martie 2010, AFM va lansa o noua sesiune de depunere a proiectelor. Valoarea acestei sesiuni va fi de 295.000.000 lei”.

In prima sesiune a acestui program, ce s-a desfasurat in perioada 9 – 27 noiembrie 2009, au fost depuse 70 de proiecte, din care au fost aprobate 19, cu o valoare de 362.306.490,29 lei. Dintre acestea, 6 proiecte au fost pentru centrale pentru producere de energie pe baza de biomasa, 9 centrale eoliene si 4 hidrocentrale.

Pentru Programul “Casa Verde”, ministrul László Borbély a subliniat ca “Ministerul va veni cu modificari ale ghidului de finantare, astfel incat sa aiba acces si persoanele fizice si juridice, asa cum a si fost gandit initial. Prima sesiune din acest an va fi lansata in cursul lunii mai, dupa modificarea ghidului de finantare”.

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.