APIA: Producatorii detinatori de cota de lapte trebuie sa depuna declaratiile anuale privind livrarile!

APIA, cota de lapte, producatori, declaratii, Caietul fermierului, termene

Reamintim ca anul de cota se incheie la 31 martie 2010, iar declaratiile anuale trebuie completate si depuse la centrele APIA pana la data de 14 mai 2010, inclusiv, fara penalizari.

Aceste declaratii trebuie depuse de catre producatorii care detin cota pentru vanzari directe si de catre cumparatorii care achizitioneaza lapte de la producatori.

Producatorii detinatori de cota pentru vanzari directe trebuie sa completeze declaratia anuala pe baza datelor din Caietul fermierului.

Precizam ca, in functie de cantitatea de cota de vanzari directe detinuta, Caietul fermierului este de doua tipuri: tip A (pentru producatorii care detin cota mai mare de 5.000 de kilograme) si tip B (pentru o cantitate mai mica de 5.000 de kilograme).

Este important de mentionat ca producatorul care detine cota pentru vanzari directe trebuie sa depuna declaratia anuala chiar daca nu a comercializat lapte sau produse lactate in cursul anului de cota.

De asemenea, cumparatorii trebuie sa depuna la centrele judetene APIA declaratia anuala privind cantitatea de lapte achizitionata in anul de cota 2009/2010, termenul limita fiind tot 14 mai 2010.

Precizam ca, pentru fiecare zi calendaristica de intarziere dupa termenul de 14 mai, producatorii risca penalizari de 0,01 la suta, calculate din cantitatea detinuta pentru vanzari directe. Pentru aceeasi intarziere, cumparatorii vor fi penalizati tot cu 0,01 la suta in functie de cantitatea de lapte care le-a fost livrata.

De asemenea, producatorul care nu respecta termenele si obligatiile privind declaratia anuala risca sa piarda dreptul de a comercializa lapte, prin retragerea cotei la rezerva nationala. In egala masura, cumparatorul care nu trimite declaratia anuala risca sa piarda dreptul de a achizitiona lapte de la detinatorii de cota, prin retragerea aprobarii.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.