Acciza la motorina folosita in agricultura ar putea scadea la 21 euro/tona

motorina, reducere, acciza, protocol, LAPAR, irigatii, costuri, subventii

Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) a anuntat ca va organiza, la 22 aprilie, un miting si un mars de protest in Capitala, cerind in principal reducerea accizei la motorina folosita in agricultura si sustenabilitatea tarifelor pentru apa de irigat.

Ca urmare, Dumitru a invitat reprezentantii LAPAR la discutii. Partile au convenit, pe linga reducerea accizei la motorina, constituirea unui grup de lucru format din reprezentanti ai MADR si LAPAR care sa desfasoare negocieri cu Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare pentru gasirea unor solutii de reducere a costului irigatiilor, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Totodata, s-a hotarit initierea unei masuri legislative care sa ia in considerarea stimularea asigurarii productiei agricole prin subventionarea primelor de asigurare. Un grup de lucru va elabora in acest sens un proiect de hotarare de guvern.

La 9 aprilie, cand a decis declansarea protestelor, LAPAR anunta ca intirzierea nejustificata a HG privind reducerea accizei la motorina pina la nivelul de 21 de euro/tona conduce la blocarea activitatii agricole, cu serioase repercusiuni asupra productiei din acest an si implicit a rezultatelor economice ale companiilor care activeaza in agricultura.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.