Primar judecat pentru frauda cu bani de la UE

primar, frauda, Leontin Duta, fonduri europene, subventii, APIA

Cu toate ca era constient de situatia terenului, spun procurorii, primarul a cerut subventii agricole in valoare de 50 de euro petru fiecare hectar de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA). El a facut doua solicitari, ambele in aprilie 2009.

“Prima data a solicitat subventii pentru 82 de hectare, apoi a revenit, dupa alte doua saptamani, si a cerut subventii pentru inca 200 de hectare”, se arata in rechizitoriul intocmit de procurorii DNA.

“Nu am facut ilegalitati. Eu nu ma consider vinovat. Nu cred ca am gresit cu ceva. Am pus semnatura pe o hotarare a consiliului local, iar acum sunt trimis in judecata. Eu am dorit sa aduc bani la comunitate, nu sa fur bani europeni”, a declarat primarul Leontin Duta.

Reclamat de crescatorii de vaci

Primarul a fost dat pe mana procurorilor de Asociatia Crescatorilor de Animale Viitorul Bilezean, careia primaria i-a dat sa administreze pentru opt ani peste 500 de hectare din Biled, inclusiv pasunea, in 2006. Dupa un an, Asociatia Crescatorilor Vacilor de Lapte din Timis, a primit de la primarie aceeasi pasune.

A urmat un proces pentru pasune castigat de prima asociatie, in aprile 2009. Prima asociatie l-a reclamat pe primar la Parchet, pentru ca in timpul procesului a pierdut banii pentru subventii agricole, in valoare de 30.000 de euro, iar procurorii au ajuns astfel pe urmele lui Leontin Duta.

Consilierul-interlop din Biled

Un alt consilier local din Biled a fost arestat in februarie 2009, fiind acuzat de procurori ca este seful unei retele de prostituate. Lucian Torj este judecat acum pentru proxenetism, alaturi de alti 11 indivizi, acuzati ca sunt locotenentii sai. Potrivit rechizitoriului, Torj coordona cu mana de fier gruparea care se ocupa si cu recuperari de bani, cu furturi si cu incasarea banilor din reteaua de prostitutie. Lucian Torj face recurs in fiecare luna la mandatul de arestare, insa judecatorii nu vor sa-l elibereze de dupa gratii.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.