APIA: Rugam fermierii sa respecte programarea!

APIA, programare, fermieri, cerere, plata, campanie SAPS, penalitati

“Pentru eficientizarea campaniei, APIA a transmis fiecarui fermier invitatia de a depune cererea intr-o anumita zi. Rugam fermierii sa respecte programarea, astfel incat sa evitam aglomeratia specifica ultimelor zile in care se primesc cereri”, a declarat Directorul General al APIA, Florin Marius Faur.

Potrivit datelor centralizate la nivelul APIA, pana marti, 20 aprilie a.c., in cadrul Campaniei SAPS au fost depuse 582.308 cereri de plata pentru o suprafata de circa trei milioane hectare. Numarul cererilor depuse reprezinta 75,7% din cele programate pentru aceasta data.

APIA a lansat in data de 1 martie 2010 campania de primire a cererilor de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafata, fermierii trebuie sa depuna la Centrele APIA, pana la data de 17 mai 2010, o singura cerere de plata.

Pentru depunerea cererilor de plata incepand cu data de 18 mai se vor aplica penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere. Dupa data de 11 iunie 2010, cererea de sprijin nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.